John Cagen sanoja Joseph Beuysin hatusta

Elina Brotherus

Tristan Tzaran mukaan: Laimean rakkauden ja katkeran rakkauden manifesti (1920) Dadaistisen runon laatimiseksi: Otetaan sanomalehti. Otetaan sakset. Valitaan lehdestä sen mittainen artikkeli kuin runon mitaksi on ajateltu. Leikataan artikkeli lehdestä. Leikataan kaikki artikkelin sanat ja pannaan ne pussiin. Ravistetaan pussia varovasti. Otetaan pussista pala toisensa jälkeen ja pannaan siihen järjestykseen missä ne pussista tulivat. Jäljennetään tunnollisesti. Runosta tulee kaltaisesi.

Tuotantovuosi
2017
Kesto
00:06:11
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
John Cage’s Words Out of Joseph Beuys’ Hat
Suomenkielinen nimi

John Cagen sanoja Joseph Beuysin hatusta

Englanninkielinen nimi

John Cage's Words Out of Joseph Beuys' Hat

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Elina Brotherus (Kuvaaja), Elina Brotherus (Leikkaaja), Lauri Astala (Leikkaaja), Elina Brotherus (Ohjaaja), Antti Ikonen (Säveltäjä), Elina Brotherus (Tekijä), Antti Ikonen (Äänisuunnittelu), Lauri Astala (Jälkituotannon valvoja), Elina Brotherus (Näyttelijä), Eglantine Mercader (Näyttelijä)
Pressikuvat
Elina Brotherus asuu ja työskentelee Suomessa ja Ranskassa. Hän on opiskellut valokuvausta taideteollisessa korkeakoulussa Helsingissä. Valokuvissaan ja videoissaan Brotherus on käsitellyt subjektiivisia kokemuksia, rakkauden läsnä- ja poissaoloa sekä muotoon liittyviä kysymyksiä. Nykyisin teokset keskittyvät ihmishahmon ja maiseman väliseen suhteeseen sekä taiteilijan malliinsa kohdistamaan katseeseen. Brotheruksen teoksia on nähty laajasti Suomessa ja ulkomailla, mm. Saatchi Galleryssa Lontoossa (2012), Louisiana Museumissa Tanskassa (2012), Galleria Heinossa (2012) sekä Brysselin Bozar Palais des Beaux-Artsissa (2012).

43 teosta