Lesson

Brotherus Elina

Baletin maailmassa jopa julma ja epäasiallinen naisen vartalon arvostelu on hyväksyttyä. Videossa nainen toistaa yksinkertaista balettisarjaa. Hän ei ole tanssija ja vaikka hän yrittää kuinka kovasti, lopputulos ei näytä hyvältä. Opettaja antaa palautetta.

Tuotantovuosi
1998
Kesto
00:02:34
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Lesson
Suomenkielinen nimi
Lesson
Englanninkielinen nimi
Lesson
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Petri Mäkitalo (Leikkaaja), Elina Brotherus (Leikkaaja), Elina Brotherus (Ohjaaja), Elina Brotherus (Tekijä), Elina Brotherus (Tanssi), Vera Nevanlinna (Voice over -kertoja)
Pressikuvat
Elina Brotherus asuu ja työskentelee Suomessa ja Ranskassa. Hän on opiskellut valokuvausta taideteollisessa korkeakoulussa Helsingissä. Valokuvissaan ja videoissaan Brotherus on käsitellyt subjektiivisia kokemuksia, rakkauden läsnä- ja poissaoloa sekä muotoon liittyviä kysymyksiä. Nykyisin teokset keskittyvät ihmishahmon ja maiseman väliseen suhteeseen sekä taiteilijan malliinsa kohdistamaan katseeseen. Brotheruksen teoksia on nähty laajasti Suomessa ja ulkomailla, mm. Saatchi Galleryssa Lontoossa (2012), Louisiana Museumissa Tanskassa (2012), Galleria Heinossa (2012) sekä Brysselin Bozar Palais des Beaux-Artsissa (2012).

43 teosta