Brotherus, tyttö

Elina Brotherus

Hanna Brotherus on tanssitaiteilija, jolla on ennestään kolme poikaa. Kun neljäs lapsi syntyi, sairaalan sängyn päädyssä luki ensimmäistä kertaa: 'Brotherus, tyttö'. Videolla Hanna tanssii ja kohtaa tyttärensä metsässä.

Tuotantovuosi
2003
Kesto
00:06:31
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Brotherus, tyttö
Englanninkielinen nimi
Brotherus, Girl
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Antti Ikonen (Musiikki), Elina Brotherus (Ohjaaja), Elina Brotherus (Tekijä), Sanna Pohjonen (Tuottaja), Elsa Brotherus (Esiintyjä), Hanna Brotherus (Esiintyjä), Jenni Kivelä (Koreografi), Karoliina Koiso-Kanttila (Location Manager)
Pressikuvat
Elina Brotherus asuu ja työskentelee Suomessa ja Ranskassa. Hän on opiskellut valokuvausta taideteollisessa korkeakoulussa Helsingissä. Valokuvissaan ja videoissaan Brotherus on käsitellyt subjektiivisia kokemuksia, rakkauden läsnä- ja poissaoloa sekä muotoon liittyviä kysymyksiä. Nykyisin teokset keskittyvät ihmishahmon ja maiseman väliseen suhteeseen sekä taiteilijan malliinsa kohdistamaan katseeseen. Brotheruksen teoksia on nähty laajasti Suomessa ja ulkomailla, mm. Saatchi Galleryssa Lontoossa (2012), Louisiana Museumissa Tanskassa (2012), Galleria Heinossa (2012) sekä Brysselin Bozar Palais des Beaux-Artsissa (2012).

43 teosta