Rantakonttaus

Elina Brotherus

Walter de Marian mukaan: Rantakonttaus, heinäkuu 1960 Mene meren rantaan (rannalle). Ota kolme kiveä, pientä tai isoa. Laskeudu kontallesi. Pane yksi kivi maahan. Konttaa pari metriä eteenpäin ja pane toinen kivi maahan. Konttaa vielä pari metriä, pane kolmas kivi maahan. Konttaa sitten takaisin ensimmäisen kiven luo ja ota se maasta. Käänny ja konttaa toisen ja kolmannen kiven ohi ja pane ensimmäinen kivi pari metriä kolmannen eteen. Käänny konttaamaan takaisin toisen kiven luo (josta on nyt tullut viimeinen kivi), poimi se, käänny takaisin ja vie kivi vähän matkaa kivijonon ensimmäisen kiven edelle. Näin voi edetä rannalla... a) kunnes uupuu b) kunnes on tehnyt kierroksen 100 kertaa c) kunnes joutuu mereen. Siinä vaiheessa kivet kerätään ja asetellaan pienen kolmion muotoon. Sitten huudetaan niin lujaa kuin kurkusta lähtee: ”No se oli jotain uutta se!” Sitten heitetään ne kolme kiveä mereen. loppu.

Tuotantovuosi
2017
Kesto
00:04:38
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Beach Crawl
Suomenkielinen nimi

Rantakonttaus

Englanninkielinen nimi

Beach Crawl

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Elina Brotherus (Kuvaaja), Elina Brotherus (Leikkaaja), Lauri Astala (Leikkaaja), Elina Brotherus (Ohjaaja), Antti Ikonen (Säveltäjä), Elina Brotherus (Tekijä), Antti Ikonen (Äänisuunnittelu), Lauri Astala (Jälkituotannon valvoja), Emilia Usvalaakso (Muu), Elina Brotherus (Näyttelijä), Vera Nevanlinna (Näyttelijä)
Pressikuvat
Elina Brotherus asuu ja työskentelee Suomessa ja Ranskassa. Hän on opiskellut valokuvausta taideteollisessa korkeakoulussa Helsingissä. Valokuvissaan ja videoissaan Brotherus on käsitellyt subjektiivisia kokemuksia, rakkauden läsnä- ja poissaoloa sekä muotoon liittyviä kysymyksiä. Nykyisin teokset keskittyvät ihmishahmon ja maiseman väliseen suhteeseen sekä taiteilijan malliinsa kohdistamaan katseeseen. Brotheruksen teoksia on nähty laajasti Suomessa ja ulkomailla, mm. Saatchi Galleryssa Lontoossa (2012), Louisiana Museumissa Tanskassa (2012), Galleria Heinossa (2012) sekä Brysselin Bozar Palais des Beaux-Artsissa (2012).

43 teosta