Meaningless Work

Elina Brotherus

Walter de Marian teoksen Meaningless Work, March 1960 mukaan: "Mielettömällä työllä tarkoitan työtä, joka ei tuota rahaa tai täytä mitään perinteistä tarkoitusta. (…) On tarkoin varottava valitsemasta liian miellyttävää työtä, ettei mielihyvästä tule työn tarkoitus. (…) Mieletön työ on tehtävä yksin tai siitä tulee viihdettä muille, sillä taiteen ystävien reaktion puute mieletöntä työtä kohtaan on kohdattava rehellisesti. Mieletön työ voi pitää sisällään kaikki vanhojen taidemuotojen, kuten maalaustaiteen tai kirjallisuuden parhaat ominaisuudet. Se voi saada tekijänsä tuntemaan ja ajattelemaan itseään, ulkopuolista maailmaa, moraalia, todellisuutta, tiedostamatonta, luontoa, historiaa, aikaa, filosofiaa, ei mitään, politiikkaa jne. ilman vanhojen taidemuotojen rajoituksia. Mieletön työ on luonteeltaan yksilöllistä ja sitä voi tehdä monissa muodoissa minkä hyvänsä ajan puitteissa - sekunnista aina jaksamisen rajoille. Sitä voi tehdä nopeasti tai hitaasti tai sekä että. Rytmikkäästi tai ei. Sitä voi tehdä missä vain ja missä sääolosuhteissa vain. Vaatetus on vapaasti yksilön valittavissa muttei pakollinen. (…)"

Tuotantovuosi
2018
Kesto
00:25:17
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Meaningless Work
Englanninkielinen nimi

Meaningless Work

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Elina Brotherus (Kuvaaja), Elina Brotherus (Leikkaaja), Lauri Astala (Leikkaaja), Elina Brotherus (Ohjaaja), Elina Brotherus (Tekijä), Elina Brotherus (Jälkituotannon valvoja), Lauri Astala (Jälkituotannon valvoja), Elina Brotherus (Näyttelijä)
Pressikuvat
Elina Brotherus asuu ja työskentelee Suomessa ja Ranskassa. Hän on opiskellut valokuvausta taideteollisessa korkeakoulussa Helsingissä. Valokuvissaan ja videoissaan Brotherus on käsitellyt subjektiivisia kokemuksia, rakkauden läsnä- ja poissaoloa sekä muotoon liittyviä kysymyksiä. Nykyisin teokset keskittyvät ihmishahmon ja maiseman väliseen suhteeseen sekä taiteilijan malliinsa kohdistamaan katseeseen. Brotheruksen teoksia on nähty laajasti Suomessa ja ulkomailla, mm. Saatchi Galleryssa Lontoossa (2012), Louisiana Museumissa Tanskassa (2012), Galleria Heinossa (2012) sekä Brysselin Bozar Palais des Beaux-Artsissa (2012).

43 teosta