Waste no.3 Boom

Ijäs Jan

Pommi on kuvattu Kittilän “kuumaisemassa”, mäellä, jonne Suomen puolustusvoimat vuosittain hävittävät vanhoiksi menneet räjähteet. Laskelmat osoittavat, että räjäyttäminen on halvin tapa hävittää räjähteet. Viikon mittaisen leirin aikana tuhotaan yhteensä 1,2 miljoonaa kilogrammaa räjähteitä. Räjäytysten turva-alue on seitsemän kilometriä. Räjähdys tuottaa sienenmuotoisen pilven, joka tavoittaa alimman pilvikerroksen ja aiheuttaa noin kymmenen metriä syvän, halkaisijaltaan kolmikymmenmetrisen kraaterin.

Tuotantovuosi
2017
Kesto
00:17:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Waste no.3 Boom
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Marko Luukkonen (Kuvaaja), Jan Ijäs (Käsikirjoittaja), Okku Nuutilainen (Leikkaaja), Jan Ijäs (Ohjaaja), Matti Ahopelto (Säveltäjä), Jan Ijäs (Tekijä), Svante Colérus (Äänisuunnittelu), Suomen elokuvasäätiö (Rahoittaja), Yleisradio Oy (Rahoittaja), Kirkon mediasäätiö (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja), Atalante Oy (Tuotantoyhtiö)
Pressikuvat

Jan Ijäs

Syntynyt: 1975

Mediataiteilija ja elokuvaohjaaja Jan Ijäs (s. 1975) on opiskellut Aalto-yliopiston Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen laitoksella dokumentaarisen elokuvan ohjausta. Hänen tuotantonsa sijoittuu avantgarde-elokuvan, kokeellisen mediataiteen ja dokumenttielokuvan rajamaastoon. Ijäksen elokuvia on esitetty yli kahdellasadalla kotimaisella ja kansainvälisellä elokuvafestivaalilla sekä installoituina kokonaisuuksina museoissa ja gallerioissa. Hänen elokuvansa ovat saaneet useita kansainvälisiä palkintoja. Kotimaassa Ijäksen elokuvista muun muassa SWEET MOV(I)E on palkittu Risto Jarva -palkinnolla vuonna 2011 ja siirtolaisuutta käsittelevä teos Médusan lautta voitti Lissabonissa 2018 IndieLisboa-elokuvafestivaaleilla Amnesty International-palkinnon.

28 teosta