Belgrade Forest Incident ...and What Happended to Mr.K?

Ijäs Jan

Herra K käveli lokakuun toinen päivä 2018 Istanbulissa Saudi-Arabian suurlähetystöön hakemaan avioerotodistusta mennäkseen uudelleen naimisiin turkkilaisen neiti C:n kanssa. Lähetystöön astuttuaan Herra K:sta ei enää kuultu, hän katosi jäljettömiin. Katoaminen aiheuttaa laajan poliittisen selkkauksen, jonka seurauksena esimerkiksi Saudi-Arabian pörssi kokee kahdessa tunnissa 9% romahduksen. Teos kertoo tositarinan toimittaja, toisinajattelija Jamal Khashoggin salamurhasta.  Tapahtumat kuvataan sillä aikajanalla, millä tapahtumasarja uutisointiin, ei sillä, millä salamurha mahdollisesti toteutettiin. Varmaa on, että Khashoggi joutui poliitisen salamurhan uhriksi, mutta mitä sitten tapahtui ja minne ruumis joutui, ei tiedetä.

Tuotantovuosi
2020
Kesto
00:30:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Belgrade Forest Incident ...and What Happended to Mr.K?
Tuotantomaat
Finland, Turkey
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Jan Ijäs (Kuvaaja), Ville Piippo (Kuvaaja), Jan Ijäs (Käsikirjoittaja), Jan Ijäs (Leikkaaja), Jan Ijäs (Ohjaaja), Mikko Viljakainen (Säveltäjä), Jan Ijäs (Tekijä), Jan Ijäs / Atalante Oy (Tuottaja), Svante Colérus (Äänisuunnittelu), Jan Ijäs (Äänisuunnittelu), Rebecca Clamp (Näyttelijä), Atalante Oy (Tuotantoyhtiö)
Pressikuvat

Jan Ijäs

Syntynyt: 1975

Mediataiteilija ja elokuvaohjaaja Jan Ijäs (s. 1975) on opiskellut Aalto-yliopiston Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen laitoksella dokumentaarisen elokuvan ohjausta. Hänen tuotantonsa sijoittuu avantgarde-elokuvan, kokeellisen mediataiteen ja dokumenttielokuvan rajamaastoon. Ijäksen elokuvia on esitetty yli kahdellasadalla kotimaisella ja kansainvälisellä elokuvafestivaalilla sekä installoituina kokonaisuuksina museoissa ja gallerioissa. Hänen elokuvansa ovat saaneet useita kansainvälisiä palkintoja. Kotimaassa Ijäksen elokuvista muun muassa SWEET MOV(I)E on palkittu Risto Jarva -palkinnolla vuonna 2011 ja siirtolaisuutta käsittelevä teos Médusan lautta voitti Lissabonissa 2018 IndieLisboa-elokuvafestivaaleilla Amnesty International-palkinnon.

28 teosta