GHOSTS

Jan Ijäs

Alunperin kirjekuoritehtaaksi valmistunut rakennus toimi Tampereella vuoden 2007 loppuun turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksena, ihmisvarastona. “En ole kuollut... olen vain olemassa.”

Production Year
2009
Duration
00:15:05
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
GHOSTS
English Title

GHOSTS

Tuotantomaat
Finland
Dialogue
Yes
Aspect Ratio
16:9
Sound
Yes
Työryhmä
Jan Ijäs (Kuvaaja), Jan Ijäs (Käsikirjoittaja), Okku Nuutilainen (Leikkaaja), Jan Ijäs (Leikkaaja), Vilunki 3000 (Musiikki), Jaakko Eino Kalevi (Musiikki), Sun City Girls (Musiikki), Jan Ijäs (Ohjaaja), Jan Ijäs (Tekijä), Svante Colérus (Äänisuunnittelu), Jukka Laiho (Näyttelijä), Morgan Devereaux (Näyttelijä)
Press Photos

Jan Ijäs

Born: 1975

Mediataiteilija ja elokuvaohjaaja Jan Ijäs (s. 1975) on opiskellut Aalto-yliopiston Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen laitoksella dokumentaarisen elokuvan ohjausta. Hänen tuotantonsa sijoittuu avantgarde-elokuvan, kokeellisen mediataiteen ja dokumenttielokuvan rajamaastoon. Ijäksen elokuvia on esitetty yli kahdellasadalla kotimaisella ja kansainvälisellä elokuvafestivaalilla sekä installoituina kokonaisuuksina museoissa ja gallerioissa. Hänen elokuvansa ovat saaneet useita kansainvälisiä palkintoja. Kotimaassa Ijäksen elokuvista muun muassa SWEET MOV(I)E on palkittu Risto Jarva -palkinnolla vuonna 2011 ja siirtolaisuutta käsittelevä teos Médusan lautta voitti Lissabonissa 2018 IndieLisboa-elokuvafestivaaleilla Amnesty International-palkinnon.