Waste no.1 Money

Jan Ijäs

Inflaatio on saanut Zimbabwen dollarin menettämään täysin arvonsa. Seteleistä on tullut kierrätysmateriaalia, josta tehdään esimerkiksi pöytäliinoja ja lampunvarjostimia. Hararen slummien alamaailmassa Yhdysvaltain dollarit on kätkettävä vaatteisiin, jolloin seteleistä tulee nopeasti bakteereille kuhiseva kasvualusta. Rahanpesijöiden mukaan setelit on paras pestä hellästi käsin Omo-pesujauheella lämpimässä vedessä.

Tuotantovuosi
2017
Kesto
00:17:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Waste no.1 Money
Englanninkielinen nimi

Waste no.1 Money

Tuotantomaat
Finland, Zimbabwe
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Arttu Peltomaa (Kuvaaja), Okku Nuutilainen (Leikkaaja), Jan Ijäs (Leikkaaja), Jan Ijäs (Ohjaaja), Jan Ijäs (Tekijä), Svante Colérus (Äänisuunnittelu), Rebecca Clamp (Näyttelijä), Finnish Film Foundation SES (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Kirkon Mediasäätiö (Rahoittaja), YLE (Rahoittaja), Atalante Oy (Tuotantoyhtiö)
Pressikuvat

Jan Ijäs

Syntynyt: 1975

Mediataiteilija ja elokuvaohjaaja Jan Ijäs (s. 1975) on opiskellut Aalto-yliopiston Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen laitoksella dokumentaarisen elokuvan ohjausta. Hänen tuotantonsa sijoittuu avantgarde-elokuvan, kokeellisen mediataiteen ja dokumenttielokuvan rajamaastoon. Ijäksen elokuvia on esitetty yli kahdellasadalla kotimaisella ja kansainvälisellä elokuvafestivaalilla sekä installoituina kokonaisuuksina museoissa ja gallerioissa. Hänen elokuvansa ovat saaneet useita kansainvälisiä palkintoja. Kotimaassa Ijäksen elokuvista muun muassa SWEET MOV(I)E on palkittu Risto Jarva -palkinnolla vuonna 2011 ja siirtolaisuutta käsittelevä teos Médusan lautta voitti Lissabonissa 2018 IndieLisboa-elokuvafestivaaleilla Amnesty International-palkinnon.

26 teosta