Hylky

Jan Ijäs

Hylky (Lampedusa, Italia 2015) kuvattiin vuosina 2014 ja 2015 pakolaisveneiden hautausmaalla italialaisella Lampedusan saarella. Se on tarina jätteen ja roskan yllättävästä arvosta.

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:09:51
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
WASTE no.2 Wreck
Suomenkielinen nimi

Hylky

Englanninkielinen nimi

WASTE no.2. Wreck

Tuotantomaat
Finland, Italy
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Ville Piippo (Kuvaaja), Jan Ijäs (Käsikirjoittaja), Okku Nuutilainen (Leikkaaja), Jan Ijäs (Leikkaaja), Jan Ijäs (Ohjaaja), Matti Ahopelto (Säveltäjä), Jan Ijäs (Tekijä), Rebecca Clamp (Näyttelijä), AVEK (Rahoittaja), Kirkon mediasäätiö (Rahoittaja), Yleisradio Oy (Rahoittaja), Suomen elokuvasäätiö (Rahoittaja), Visiokolmio Oy (Tuotantoyhtiö), Atalante Oy (Tuotantoyhtiö), Jan Ijäs (Voice over -kertoja), Karina Horsti (Voice over -kertoja), Svante Colérus (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat

Jan Ijäs

Syntynyt: 1975

Mediataiteilija ja elokuvaohjaaja Jan Ijäs (s. 1975) on opiskellut Aalto-yliopiston Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen laitoksella dokumentaarisen elokuvan ohjausta. Hänen tuotantonsa sijoittuu avantgarde-elokuvan, kokeellisen mediataiteen ja dokumenttielokuvan rajamaastoon. Ijäksen elokuvia on esitetty yli kahdellasadalla kotimaisella ja kansainvälisellä elokuvafestivaalilla sekä installoituina kokonaisuuksina museoissa ja gallerioissa. Hänen elokuvansa ovat saaneet useita kansainvälisiä palkintoja. Kotimaassa Ijäksen elokuvista muun muassa SWEET MOV(I)E on palkittu Risto Jarva -palkinnolla vuonna 2011 ja siirtolaisuutta käsittelevä teos Médusan lautta voitti Lissabonissa 2018 IndieLisboa-elokuvafestivaaleilla Amnesty International-palkinnon.

28 teosta