Two Islands

Jan Ijäs

Elokuva kertoo kahdesta valtavasta kaatopaikasta New Yorkissa. Staten Islandilla sijaitseva Fresh Kills oli aikoinaan maailman suurin kaatopaikka ja pitää sisällään lähes kokonaisuudessaan länsimaisen teollistumisen ja kulutuksen historian. Hart Islandin 18 hehtaarin kokoiseen joukkohautaan on haudattu arvioiden mukaan noin miljoona New Yorkin nimetöntä asukasta. Mitä nämä kaatopaikat kertovat sivilisaatiostamme ja millaisen perinnön ne jättävät tulevaisuuden arkeologeille?

Tuotantovuosi
2013
Kesto
00:05:50
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Two Islands
Suomenkielinen nimi
Two Islands
Englanninkielinen nimi
Two Islands
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Okko Nuutilainen (Leikkaaja), Vilunki 3000 (Musiikki), Jan Ijäs (Ohjaaja), Jan Ijäs (Tekijä), Cristian Manzutto (Kuvaaja)
Pressikuvat

Jan Ijäs

Syntynyt: 1975

Mediataiteilija ja elokuvaohjaaja Jan Ijäs (s. 1975) on opiskellut Aalto-yliopiston Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen laitoksella dokumentaarisen elokuvan ohjausta. Hänen tuotantonsa sijoittuu avantgarde-elokuvan, kokeellisen mediataiteen ja dokumenttielokuvan rajamaastoon. Ijäksen elokuvia on esitetty yli kahdellasadalla kotimaisella ja kansainvälisellä elokuvafestivaalilla sekä installoituina kokonaisuuksina museoissa ja gallerioissa. Hänen elokuvansa ovat saaneet useita kansainvälisiä palkintoja. Kotimaassa Ijäksen elokuvista muun muassa SWEET MOV(I)E on palkittu Risto Jarva -palkinnolla vuonna 2011 ja siirtolaisuutta käsittelevä teos Médusan lautta voitti Lissabonissa 2018 IndieLisboa-elokuvafestivaaleilla Amnesty International-palkinnon.

26 teosta