Solitude in Year Zero

Jan Ijäs

Teknologia yhdistää meitä, ja voimme kommunikoida älypuhelinten avulla yli merien, mutta joskus tämä sama teknologia saattaa myös erottaa meidät. Solitude on ”päivityselokuva” - ”Update Movie” ja se on kuvattu älypuhelimella Meksikossa.

Tuotantovuosi
2012
Kesto
00:03:06
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Solitude in Year Zero
Englanninkielinen nimi

Solitude in Year Zero

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Jan Ijäs (Kuvaaja), Jan Ijäs (Käsikirjoittaja), Jan Ijäs (Leikkaaja), Jan Ijäs (Ohjaaja), Jan Ijäs (Tekijä), Jan Ijäs (Tuottaja), Svante Colérus (Äänisuunnittelu)

Jan Ijäs

Syntynyt: 1975

Mediataiteilija ja elokuvaohjaaja Jan Ijäs (s. 1975) on opiskellut Aalto-yliopiston Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen laitoksella dokumentaarisen elokuvan ohjausta. Hänen tuotantonsa sijoittuu avantgarde-elokuvan, kokeellisen mediataiteen ja dokumenttielokuvan rajamaastoon. Ijäksen elokuvia on esitetty yli kahdellasadalla kotimaisella ja kansainvälisellä elokuvafestivaalilla sekä installoituina kokonaisuuksina museoissa ja gallerioissa. Hänen elokuvansa ovat saaneet useita kansainvälisiä palkintoja. Kotimaassa Ijäksen elokuvista muun muassa SWEET MOV(I)E on palkittu Risto Jarva -palkinnolla vuonna 2011 ja siirtolaisuutta käsittelevä teos Médusan lautta voitti Lissabonissa 2018 IndieLisboa-elokuvafestivaaleilla Amnesty International-palkinnon.

26 teosta