Two Wars

Ijäs Jan

Kaksi sotaa on kahteen näytökseen, ensimmäiseen ja toiseen maailmansotaan, jakautuva teos ajattelusta, kuvittelusta, esittämisestä ja kertomuksesta. Ensimmäinen näytös sijoittuu Monte Cassinoon Keski-Italiaan ja toinen kymmenen kilometriä sieltä etelään San Pietro Infinen kylään. 

Tuotantovuosi
2024
Kesto
00:26:51
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Two Wars
Englanninkielinen nimi

Two Wars

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Ville Piippo (Kuvaaja), Jan Ijäs (Käsikirjoittaja), Jan Ijäs (Leikkaaja), Jan Ijäs (Ohjaaja), Matti Ahopelto (Säveltäjä), Jan Ijäs (Tekijä), Jan Ijäs / Atalante Oy (Tuottaja), Svante Colérus (Äänisuunnittelu), Heikki Ulmanen (Erikoistehosteet), Rebecca Clamp (Näyttelijä), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja)
Pressikuvat

Jan Ijäs

Syntynyt: 1975

Mediataiteilija ja elokuvaohjaaja Jan Ijäs (s. 1975) on opiskellut Aalto-yliopiston Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen laitoksella dokumentaarisen elokuvan ohjausta. Hänen tuotantonsa sijoittuu avantgarde-elokuvan, kokeellisen mediataiteen ja dokumenttielokuvan rajamaastoon. Ijäksen elokuvia on esitetty yli kahdellasadalla kotimaisella ja kansainvälisellä elokuvafestivaalilla sekä installoituina kokonaisuuksina museoissa ja gallerioissa. Hänen elokuvansa ovat saaneet useita kansainvälisiä palkintoja. Kotimaassa Ijäksen elokuvista muun muassa SWEET MOV(I)E on palkittu Risto Jarva -palkinnolla vuonna 2011 ja siirtolaisuutta käsittelevä teos Médusan lautta voitti Lissabonissa 2018 IndieLisboa-elokuvafestivaaleilla Amnesty International-palkinnon.

28 teosta