Women in Kahves

Takala Pilvi

Women in Kahves on monikanavainen videoinstallaatio. Teos pohjautuu sarjaan interventioita turkkilaisissa teehuoneissa, joissa perinteisesti vain miehet viettävät aikaa ja pelaavat pelejä. Taiteilija ja kolme turkkilaista naista menivät useaan teehuoneeseen juomaan teetä ja pelaamaan OKEY-peliä. Miespuolinen assistentti dokumentoi tilanteet piilokameralla, jonka taltioimasta materiaalista osaa käytetään videoteoksessa. Teos on saatavilla myös yksikanavaisena versiona.

Tuotantovuosi
2005
Kesto
00:12:58
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Women in Kahves
Englanninkielinen nimi

Women in Kahves

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Ei
Työryhmä
Osman Bingöl (Kuvaaja), Pilvi Takala (Leikkaaja), Pilvi Takala (Ohjaaja), Pilvi Takala (Tekijä), Pilvi Takala (Tuottaja), Esme Karaman (Näyttelijä), Elvan Ekren (Näyttelijä), Selma Yavaş (Näyttelijä), Arzu Akı (Näyttelijä), Hacer Kurt (Näyttelijä), Pilvi Takala (Näyttelijä), Istanbul Biennial (Rahoittaja), Frame Contemporary Art Finland (Rahoittaja), Pilvi Takala (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Pilvi Takala (s. 1981) elää ja työskentelee Berliinin ja Helsingin välillä. Hänen videoteoksensa pohjaavat performatiivisiin interventioihin, joissa hän tutkii tiettyjä yhteisöjä käsitelläkseen yhteiskunnallisia rakenteita ja kyseenalaistaakseen käyttäytymisemme normatiivisia sääntöjä ja totuuksia eri yhteyksissä. Hänen teoksensa osoittavat, että usein sosiaalisen tilanteen piilevistä säännöistä pääsee perille vain häiritsemällä tilannetta. Takalan töitä on ollut esillä MoMA PS1:ssä, New Museumissa, Kiasmassa, Palais de Tokyossa, Kunsthalle Baselissa, Manifesta 11:ssa, Witte de Withissä ja 9. Istanbulin Biennaalissa. Takala on voittanut Alankomaissa Prix de Rome -palkinnon 2011 sekä Emdash-palkinnon ja kuvataiteen valtionpalkinnon 2013.