Broad Sense

Takala Pilvi

Broad Sense perustuu kolmen päivän interventioon Euroopan Parlamentissa Brysselissä. Teos paljastaa turvallisuuspalveluiden vaihtelevat vastaukset taiteilijan vierailuihin.

Tuotantovuosi
2012
Kesto
00:08:50
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Broad Sense
Suomenkielinen nimi
Broad Sense
Englanninkielinen nimi
Broad Sense
Tuotantomaat
Netherlands
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Pilvi Takala (Ohjaaja), Pilvi Takala (Tekijä), Siri Baggerman (Kuvaaja), The Netherlands Foundation for Visual Arts, Design and Architecture (Rahoittaja), Prix de Rome/Rijksakademie van beeldende kunsten (Rahoittaja)
Pressikuvat
Pilvi Takala (s. 1981) elää ja työskentelee Berliinin ja Helsingin välillä. Hänen videoteoksensa pohjaavat performatiivisiin interventioihin, joissa hän tutkii tiettyjä yhteisöjä käsitelläkseen yhteiskunnallisia rakenteita ja kyseenalaistaakseen käyttäytymisemme normatiivisia sääntöjä ja totuuksia eri yhteyksissä. Hänen teoksensa osoittavat, että usein sosiaalisen tilanteen piilevistä säännöistä pääsee perille vain häiritsemällä tilannetta. Takalan töitä on ollut esillä MoMA PS1:ssä, New Museumissa, Kiasmassa, Palais de Tokyossa, Kunsthalle Baselissa, Manifesta 11:ssa, Witte de Withissä ja 9. Istanbulin Biennaalissa. Takala on voittanut Alankomaissa Prix de Rome -palkinnon 2011 sekä Emdash-palkinnon ja kuvataiteen valtionpalkinnon 2013.