The Committee

Takala Pilvi

Teoksessa 8–12-vuotiaiden lasten komitea selostaa, kuinka he ovat päättäneet käyttää 7 000 puntaa. He keskustelevat päätöksenteon prosessista ja päätöksiään ohjanneista arvoista. Kaikki 11 lasta ovat lontoolaisen Bow'n nuorisokeskuksen vakikävijöitä. Taiteilija kutsui heidät käyttämään Emdash-palkinnon summan, jolla yleensä toteutaan taideteos Frieze-taidemessuille. Lapset saivat täyden vapauden niin päätöksentekoa kuin rahankäyttöä koskeviin valintoihin.

Tuotantovuosi
2014
Kesto
00:15:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
The Committee
Suomenkielinen nimi

The Committee

Englanninkielinen nimi

The Committee

Tuotantomaat
United Kingdom
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Siri Baggerman (Kuvaaja), Jordana Maurer (Leikkaaja), Pilvi Takala (Ohjaaja), Pilvi Takala (Tekijä), Kacey Thurbon (Näyttelijä), Kevin Foster (Näyttelijä), Lauren King (Näyttelijä), Lewis Peters (Näyttelijä), Maiya King (Näyttelijä), Joe Connier (Näyttelijä), Olivia Desimone (Näyttelijä), Tyler Julier (Näyttelijä), Peter Naylor (Näyttelijä), Jayden Smith (Näyttelijä), Larry Simmons (Näyttelijä), Les Ateliers de Rennes (Rahoittaja), Emdash Award (Rahoittaja), Frame Contemporary Art Finland (Rahoittaja), Bilgehan Özis (Ääni)
Pressikuvat
Pilvi Takala (s. 1981) elää ja työskentelee Berliinin ja Helsingin välillä. Hänen videoteoksensa pohjaavat performatiivisiin interventioihin, joissa hän tutkii tiettyjä yhteisöjä käsitelläkseen yhteiskunnallisia rakenteita ja kyseenalaistaakseen käyttäytymisemme normatiivisia sääntöjä ja totuuksia eri yhteyksissä. Hänen teoksensa osoittavat, että usein sosiaalisen tilanteen piilevistä säännöistä pääsee perille vain häiritsemällä tilannetta. Takalan töitä on ollut esillä MoMA PS1:ssä, New Museumissa, Kiasmassa, Palais de Tokyossa, Kunsthalle Baselissa, Manifesta 11:ssa, Witte de Withissä ja 9. Istanbulin Biennaalissa. Takala on voittanut Alankomaissa Prix de Rome -palkinnon 2011 sekä Emdash-palkinnon ja kuvataiteen valtionpalkinnon 2013.