Real Snow White

Takala Pilvi

Absurdi 'oikean hahmon' logiikka ja Disneylandin tiukat säännöt tulevat esille, kun Lumikin todellista fania ei pääsetä sisään huvipuistoon Lumikki-asussa.

Tuotantovuosi
2009
Kesto
00:09:15
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Real Snow White
Suomenkielinen nimi
Real Snow White
Englanninkielinen nimi
Real Snow White
Tuotantomaat
France, Netherlands
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Pilvi Takala (Ohjaaja), Pilvi Takala (Tekijä), Pénélope Gaillard (Kuvaaja), Raphaël Siboni (Kuvaaja), Ahmet Ögut (Kuvaaja), Anna Savolainen (Kääntäjä)
Pressikuvat
Pilvi Takala (s. 1981) elää ja työskentelee Berliinin ja Helsingin välillä. Hänen videoteoksensa pohjaavat performatiivisiin interventioihin, joissa hän tutkii tiettyjä yhteisöjä käsitelläkseen yhteiskunnallisia rakenteita ja kyseenalaistaakseen käyttäytymisemme normatiivisia sääntöjä ja totuuksia eri yhteyksissä. Hänen teoksensa osoittavat, että usein sosiaalisen tilanteen piilevistä säännöistä pääsee perille vain häiritsemällä tilannetta. Takalan töitä on ollut esillä MoMA PS1:ssä, New Museumissa, Kiasmassa, Palais de Tokyossa, Kunsthalle Baselissa, Manifesta 11:ssa, Witte de Withissä ja 9. Istanbulin Biennaalissa. Takala on voittanut Alankomaissa Prix de Rome -palkinnon 2011 sekä Emdash-palkinnon ja kuvataiteen valtionpalkinnon 2013.