The Trainee

Takala Pilvi

The Trainee -teoksessa taiteilija työskentelee harjoittelijana kansainvälisen kirjanpito- ja konsulttiyritys Deloitten markkinointiosastolla, jossa vain muutama henkilö on tietoinen projektin todellisesta luonteesta. Kuukauden mittaisen intervention aikana näennäisesti normaalilta vaikuttava harjoittelija alkaa hyödyntämään työssään kummallisia keinoja. Hiljalleen hän siirtyy normaaliuden asemasta välttelyn ja spekulaation kohteeksi.

Tuotantovuosi
2008
Kesto
00:13:56
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
The Trainee
Englanninkielinen nimi

The Trainee

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Pilvi Takala (Kuvaaja), Pilvi Takala (Käsikirjoittaja), Pilvi Takala (Leikkaaja), Pilvi Takala (Ohjaaja), Pilvi Takala (Tekijä), Pilvi Takala (Tuottaja), Pilvi Takala (Näyttelijä), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja), Kiasma (Rahoittaja), Pilvi Takala (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Pilvi Takala (s. 1981) elää ja työskentelee Berliinin ja Helsingin välillä. Hänen videoteoksensa pohjaavat performatiivisiin interventioihin, joissa hän tutkii tiettyjä yhteisöjä käsitelläkseen yhteiskunnallisia rakenteita ja kyseenalaistaakseen käyttäytymisemme normatiivisia sääntöjä ja totuuksia eri yhteyksissä. Hänen teoksensa osoittavat, että usein sosiaalisen tilanteen piilevistä säännöistä pääsee perille vain häiritsemällä tilannetta. Takalan töitä on ollut esillä MoMA PS1:ssä, New Museumissa, Kiasmassa, Palais de Tokyossa, Kunsthalle Baselissa, Manifesta 11:ssa, Witte de Withissä ja 9. Istanbulin Biennaalissa. Takala on voittanut Alankomaissa Prix de Rome -palkinnon 2011 sekä Emdash-palkinnon ja kuvataiteen valtionpalkinnon 2013.