The Switch

Takala Pilvi

”Vielä ei ole yö eikä pimeää. Päivänvalon suora ja vaativa kirkkaus on vaimennut. Ympärilläni on valon ja tunnelman ja olentojen jatkuva virtaava muutos. Jonkinlainen elävä hiljaisuus. Täällä on sijaa olemiselle ja luonnolleni: voi olla yhtä sekä toista. Levottomuus raukeaa ja sulan osaksi yöllistä massaa, jossa kaikki tuntuu olevan oikein, pakottamatta. Tässä ja nyt kaikki uupumus, kyvyttömyys ja väärin oleminen tuntuvat absurdeilta kokemuksilta. Päivänvalossa hahmot ovat voimakkaita, kärkeviä, sokaisevia ja polttavia, mutta näiden elollinen ja oleva kuitenkin alistuu ja kätkeytyy tältä valolta ja mieleltäni (tulisi nauttia siitä, ettei mitään voi sulkea otteeseensa). Tiedän ihmisiä, jotka tuntevat kuuluvansa hämärään ja jotka pitkän hiljaisuuden myötä ovat oppineet jälleen puhumaan ja rakastamaan kieltä – epävarmoja sanoja, lauseita ja kuvia. Olla avoin kuin kysymys."

Tuotantovuosi
2005
Kesto
00:14:16
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
The Switch
Englanninkielinen nimi

The Switch

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Nihan Arisoy (Kuvaaja), Ebru Yilmaz (Kuvaaja), Alev Alikoç (Kuvaaja), Metin Akdemir (Kuvaaja), Pilvi Takala (Käsikirjoittaja), Pilvi Takala (Ohjaaja), Pilvi Takala (Tekijä), Pilvi Takala (Tuottaja), Pilvi Takala (Äänisuunnittelu), Yavuz Kaya (Näyttelijä), Ömer Gürel (Näyttelijä), Istanbul Biennial (Rahoittaja), Frame Contemporary Art Finland (Rahoittaja)
Pressikuvat
Pilvi Takala (s. 1981) elää ja työskentelee Berliinin ja Helsingin välillä. Hänen videoteoksensa pohjaavat performatiivisiin interventioihin, joissa hän tutkii tiettyjä yhteisöjä käsitelläkseen yhteiskunnallisia rakenteita ja kyseenalaistaakseen käyttäytymisemme normatiivisia sääntöjä ja totuuksia eri yhteyksissä. Hänen teoksensa osoittavat, että usein sosiaalisen tilanteen piilevistä säännöistä pääsee perille vain häiritsemällä tilannetta. Takalan töitä on ollut esillä MoMA PS1:ssä, New Museumissa, Kiasmassa, Palais de Tokyossa, Kunsthalle Baselissa, Manifesta 11:ssa, Witte de Withissä ja 9. Istanbulin Biennaalissa. Takala on voittanut Alankomaissa Prix de Rome -palkinnon 2011 sekä Emdash-palkinnon ja kuvataiteen valtionpalkinnon 2013.