Huvipuisto

Takala Pilvi

Amusement Park on lyhytelokuva, jossa kaksi nuorta tyttöä viettää aikaa hengaillen ja katsellen laitteita huvipuistossa. Sanoja ei vaihdeta, mutta videossa nähdään lasten väliseen vaivattomaan läheisyyteen sekoittuvan kasvava tietoisuus tai nolous omasta fyysisyydestä.

Tuotantovuosi
2001
Kesto
00:01:10
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Amusement Park
Suomenkielinen nimi

Huvipuisto

Englanninkielinen nimi

Amusement Park

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Pilvi Takala (Kuvaaja), Pilvi Takala (Käsikirjoittaja), Pilvi Takala (Leikkaaja), Pilvi Takala (Ohjaaja), Pilvi Takala (Tekijä), Pilvi Takala (Tuottaja), Pilvi Takala (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Pilvi Takala (s. 1981) elää ja työskentelee Berliinin ja Helsingin välillä. Hänen videoteoksensa pohjaavat performatiivisiin interventioihin, joissa hän tutkii tiettyjä yhteisöjä käsitelläkseen yhteiskunnallisia rakenteita ja kyseenalaistaakseen käyttäytymisemme normatiivisia sääntöjä ja totuuksia eri yhteyksissä. Hänen teoksensa osoittavat, että usein sosiaalisen tilanteen piilevistä säännöistä pääsee perille vain häiritsemällä tilannetta. Takalan töitä on ollut esillä MoMA PS1:ssä, New Museumissa, Kiasmassa, Palais de Tokyossa, Kunsthalle Baselissa, Manifesta 11:ssa, Witte de Withissä ja 9. Istanbulin Biennaalissa. Takala on voittanut Alankomaissa Prix de Rome -palkinnon 2011 sekä Emdash-palkinnon ja kuvataiteen valtionpalkinnon 2013.