The Angels

Takala Pilvi

Teos perustuu tavarataloon sijoittuvaan performanssiin. Myyjien uniformuun pukeutunut 'enkeli' huolehtii turvallisuuden tunteen ylläpitämisestä epäilyttävällä tavalla.

Tuotantovuosi
2008
Kesto
00:02:15
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
The Angels
Suomenkielinen nimi
The Angels
Englanninkielinen nimi
The Angels
Tuotantomaat
Estonia
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Juha Laatikainen (Kuvaaja), Siri Baggerman (Kuvaaja), Pilvi Takala (Ohjaaja), Pilvi Takala (Tekijä), Kieran Dolan (Kamera-assistentti), Mariska Chardet (Kamera-assistentti)
Pressikuvat
Pilvi Takala (s. 1981) elää ja työskentelee Berliinin ja Helsingin välillä. Hänen videoteoksensa pohjaavat performatiivisiin interventioihin, joissa hän tutkii tiettyjä yhteisöjä käsitelläkseen yhteiskunnallisia rakenteita ja kyseenalaistaakseen käyttäytymisemme normatiivisia sääntöjä ja totuuksia eri yhteyksissä. Hänen teoksensa osoittavat, että usein sosiaalisen tilanteen piilevistä säännöistä pääsee perille vain häiritsemällä tilannetta. Takalan töitä on ollut esillä MoMA PS1:ssä, New Museumissa, Kiasmassa, Palais de Tokyossa, Kunsthalle Baselissa, Manifesta 11:ssa, Witte de Withissä ja 9. Istanbulin Biennaalissa. Takala on voittanut Alankomaissa Prix de Rome -palkinnon 2011 sekä Emdash-palkinnon ja kuvataiteen valtionpalkinnon 2013.