Workers' Forum

Takala Pilvi

Takala sai idean Workers’ Forum teokseen työskennellessään Yhdysvalloissa tekstiviestipalvelussa, jossa käyttäjät maksavat saadakseen viestejä kuvitellulta tyttö- tai poikaystävältä. Tämän joukkoistamisalustan kautta taiteilija toteutti tehtävää "Kirjoita tekstiviesti joka on positiivinen, sitoutunut ja kirjoitettu uskottavasti tavalla, jolla tekstataan tyttö- tai poikaystävälle". Tekstiviestittelyn muodostaman fiktiivisen tilan potentiaali kiehtoi Takalaa, mutta hän turhautui monen muun työntekijän tavoin palvelun epäjohdonmukaisuuteen ja heikkoon laatuun. Monet halusivat panostaa ylimääräistä aikaa ja vaivaa roolin emotionaaliseen työhön, vaikka olivatkin alipalkkatuja ja tekivät töitä järjestelmässä, joka oli suunniteltu minimoimaan inhimillistä yhteyttä ja tekemään välittämisestä mahdollisimman vaikeaa. Workers’ Forum perustuu kirjoittajien välisiin keskusteluihin. Ne on poimittu keskustelufoorumilta, jolla kirjoittajat yhdessä pyrkivät ratkaisemaan, miten toimia näkymättömänä keskustelukumppanina.

Tuotantovuosi
2015
Kesto
00:06:23
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Workers' Forum
Suomenkielinen nimi

Workers' Forum

Englanninkielinen nimi

Workers' Forum

Tuotantomaat
Finland, Germany
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Pilvi Takala (Käsikirjoittaja), Animated Zeug (Leikkaaja), Pilvi Takala (Ohjaaja), Pilvi Takala (Tekijä), Helsinki Contemporary (Rahoittaja), Animated Zeug (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Pilvi Takala (s. 1981) elää ja työskentelee Berliinin ja Helsingin välillä. Hänen videoteoksensa pohjaavat performatiivisiin interventioihin, joissa hän tutkii tiettyjä yhteisöjä käsitelläkseen yhteiskunnallisia rakenteita ja kyseenalaistaakseen käyttäytymisemme normatiivisia sääntöjä ja totuuksia eri yhteyksissä. Hänen teoksensa osoittavat, että usein sosiaalisen tilanteen piilevistä säännöistä pääsee perille vain häiritsemällä tilannetta. Takalan töitä on ollut esillä MoMA PS1:ssä, New Museumissa, Kiasmassa, Palais de Tokyossa, Kunsthalle Baselissa, Manifesta 11:ssa, Witte de Withissä ja 9. Istanbulin Biennaalissa. Takala on voittanut Alankomaissa Prix de Rome -palkinnon 2011 sekä Emdash-palkinnon ja kuvataiteen valtionpalkinnon 2013.