With Spririt There's No Limit

Takala Pilvi

Suomi on noussut yhdeksi huippumaista kansainvälisessä kilpa-cheerleadingissa yhdessä Japanin ja Yhdysvaltojen kanssa. Lukuisia eurooppalaisia ja suomalaisia mestaruuksia sekä hopeaa maailmanmestaruuskilpailuissa saavuttanut suomalainen Golden Spirit on yksi pääjoukkueista. Takala kutsui Golden Spiritin esiintymään osana Pimeä Contemporary Art Festivalia Helsingissä. Esitystä varten joukkue suunnitteli ja koreografioi oman rutiininsa. Videossa cheerleaderit, jotka normaalisti esiintyvät vain kilpailuissa, näyttäytyvät kadulla kahden yön ajan vuoden pimeimpään aikaan.

Tuotantovuosi
2004
Kesto
00:04:02
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
With Spririt There's No Limit
Englanninkielinen nimi

With Spirit There's No Limit

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Pilvi Takala (Kuvaaja), Pilvi Takala (Käsikirjoittaja), Pilvi Takala (Leikkaaja), Pilvi Takala (Ohjaaja), Pilvi Takala (Tekijä), Pilvi Takala (Tuottaja), Pilvi Takala (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Pilvi Takala (s. 1981) elää ja työskentelee Berliinin ja Helsingin välillä. Hänen videoteoksensa pohjaavat performatiivisiin interventioihin, joissa hän tutkii tiettyjä yhteisöjä käsitelläkseen yhteiskunnallisia rakenteita ja kyseenalaistaakseen käyttäytymisemme normatiivisia sääntöjä ja totuuksia eri yhteyksissä. Hänen teoksensa osoittavat, että usein sosiaalisen tilanteen piilevistä säännöistä pääsee perille vain häiritsemällä tilannetta. Takalan töitä on ollut esillä MoMA PS1:ssä, New Museumissa, Kiasmassa, Palais de Tokyossa, Kunsthalle Baselissa, Manifesta 11:ssa, Witte de Withissä ja 9. Istanbulin Biennaalissa. Takala on voittanut Alankomaissa Prix de Rome -palkinnon 2011 sekä Emdash-palkinnon ja kuvataiteen valtionpalkinnon 2013.