Voices of Consolation

Saloranta Elina

Teoksen kuvaraita koostuu tanskalaisen Vilhelm Hammershøin (1864–1916) maalauksista. Ääniraidalla joukko ihmisiä yrittää lohduttaa maalauksissa näkyvää mustapukuista naista.

Tuotantovuosi
2014
Kesto
00:09:30
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Voices of Consolation
Englanninkielinen nimi

Voices of Consolation

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Elina Saloranta (Leikkaaja), Elina Saloranta (Ohjaaja), Elina Saloranta (Tekijä), AVEK (Rahoittaja), Elina Saloranta (Ääni), Tatu Virtamo (Ääni)

Elina Saloranta

Syntynyt: 1968

Elina Saloranta on helsinkiläinen taiteilija-tutkija, joka työskentelee pääasiassa liikkuvan kuvan parissa. Hänen tohtorityönsä Laatukuvia ja kirjallisia kokeiluja käsitteli kuvan, sanan ja äänen vuorovaikutusta, ja postdoc-tutkimuksessaan hän käy kirjeenvaihtoa menneisyyden kanssa. Saloranta muistetaan myös valokuvateoksesta Nunna, joka oli esillä ARS 2011-näyttelyssä Kiasmassa. Liikkuvaa kuvaa Saloranta on opiskellut Yhdysvalloissa The School of the Art Institute of Chicago -koulussa (MFA 2001), ja hänen videoteoksiaan on ollut esillä lukuisilla festivaaleilla mukaan lukien Kassel Documentary Film & Video Festival, Rakkautta & Anarkiaa sekä Oberhausen Film Festival (2006).