Kuultokuvia menneisyydestä

Saloranta Elina

Teos koostuu lasilevyille kuvatuista valokuvista, jotka heijastuvat ikkunaverhoon kuin taikalyhtyjen kuultokuvat. Kuvat on ottanut kyläkuvaaja Frans Viljamaa 1910- tai 1920-luvulla. Äänimaisema pohjaa vanhaan kelanauhaan, jolla vuonna 1899 syntynyt nainen muistelee vuoden 1918 sisällissotaa. 

Tuotantovuosi
2017
Kesto
00:10:47
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Kuultokuvia menneisyydestä
Suomenkielinen nimi

Kuultokuvia menneisyydestä

Englanninkielinen nimi

Transparencies from the Past

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Elina Saloranta (Kuvaaja), Elina Saloranta (Käsikirjoittaja), Elina Saloranta (Leikkaaja), Elina Saloranta (Ohjaaja), Elina Saloranta (Tekijä), Jorma Hinkka (Graafinen suunnittelu), Elina Saloranta (Äänisuunnittelu), Tatu Virtamo (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat

Elina Saloranta

Syntynyt: 1968

Elina Saloranta on helsinkiläinen taiteilija-tutkija, joka työskentelee pääasiassa liikkuvan kuvan parissa. Hänen tohtorityönsä Laatukuvia ja kirjallisia kokeiluja käsitteli kuvan, sanan ja äänen vuorovaikutusta, ja postdoc-tutkimuksessaan hän käy kirjeenvaihtoa menneisyyden kanssa. Saloranta muistetaan myös valokuvateoksesta Nunna, joka oli esillä ARS 2011-näyttelyssä Kiasmassa. Liikkuvaa kuvaa Saloranta on opiskellut Yhdysvalloissa The School of the Art Institute of Chicago -koulussa (MFA 2001), ja hänen videoteoksiaan on ollut esillä lukuisilla festivaaleilla mukaan lukien Kassel Documentary Film & Video Festival, Rakkautta & Anarkiaa sekä Oberhausen Film Festival (2006).