Ei saa häiritä

Saloranta Elina

Tarinan kertoja on nainen, jolla on suhde naimisissa olevan miehen kanssa. Nainen ei ole koskaan tavannut miehen vaimoa ja lapsia, mutta hän näkee näistä unia. Myös vaimo näkee unia kertojasta. Paradoksaalisesti vaimo on ilahtunut naisen ilmaantumisesta, sillä se tarjoaa mahdollisuuden epätyydyttävän avioliiton purkamiseen. Ainoastaan mies vastustaa muutosta.

Tuotantovuosi
2006
Kesto
00:07:40
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Ei saa häiritä
Suomenkielinen nimi
Ei saa häiritä
Englanninkielinen nimi
Do Not Disturb
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Elina Saloranta (Käsikirjoittaja), Elina Saloranta (Leikkaaja), Elina Saloranta (Ohjaaja), Kimmo Vänttinen (Taitelilija), Elina Saloranta (Tekijä), MUU ry (Tuottaja), ITU – videotaiteen tuotantoprojekti (Tuottaja), Mari McAlester (Apulaisohjaaja), Siiri Siltala (Esiintyjä), Henna Hyttinen (Esiintyjä), Inka Pohjonen (Esiintyjä), Ari-Matti Hedman (Esiintyjä), Jorma Hinkka (Graafinen suunnittelu), Elina Saloranta (Kuvaaja), Kristiina Haataja (Kääntäjä), Marianne Saanila (Kääntäjä), Michael Garner (Kääntäjä), Taiteen keskustoimikunta (Rahoittaja), Opetus- ja kulttuuriministeriö (Rahoittaja), Sari Volanen / Yleisradio Oy (Rahoittaja), VISEK (Rahoittaja), ViSiO (Rahoittaja), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja), Milla Moilanen / AVEK (Rahoittaja), Veli Granö / AVEK (Rahoittaja), Tomi Glad (Still-kuvaaja), Salla Hämäläinen (Äänitys)
Pressikuvat

Elina Saloranta

Syntynyt: 1968

Elina Saloranta on helsinkiläinen taiteilija-tutkija, joka työskentelee pääasiassa liikkuvan kuvan parissa. Hänen tohtorityönsä Laatukuvia ja kirjallisia kokeiluja käsitteli kuvan, sanan ja äänen vuorovaikutusta, ja postdoc-tutkimuksessaan hän käy kirjeenvaihtoa menneisyyden kanssa. Saloranta muistetaan myös valokuvateoksesta Nunna, joka oli esillä ARS 2011-näyttelyssä Kiasmassa. Liikkuvaa kuvaa Saloranta on opiskellut Yhdysvalloissa The School of the Art Institute of Chicago -koulussa (MFA 2001), ja hänen videoteoksiaan on ollut esillä lukuisilla festivaaleilla mukaan lukien Kassel Documentary Film & Video Festival, Rakkautta & Anarkiaa sekä Oberhausen Film Festival (2006).