Kaksi huonetta ja keittiö

Saloranta Elina

Teoksen aiheena on kahden huoneen ja keittiön muodostama tila sekä lapsi, joka tutkii tilaa. Alussa lapsi on vastasyntynyt, lopussa melkein kolmivuotias. Hänen kasvunsa tekee ajan kulumisen näkyväksi.

Tuotantovuosi
2010
Kesto
00:14:30
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Kaksi huonetta ja keittiö
Suomenkielinen nimi
Kaksi huonetta ja keittiö
Englanninkielinen nimi
Two rooms and a kitchen
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Elina Saloranta (Ohjaaja), Elina Saloranta (Tekijä), Elias Siren (Esiintyjä), Jorma Hinkka (Grafiikka), Tatu Virtamo (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat

Elina Saloranta

Syntynyt: 1968

Elina Saloranta on helsinkiläinen taiteilija-tutkija, joka työskentelee pääasiassa liikkuvan kuvan parissa. Hänen tohtorityönsä Laatukuvia ja kirjallisia kokeiluja käsitteli kuvan, sanan ja äänen vuorovaikutusta, ja postdoc-tutkimuksessaan hän käy kirjeenvaihtoa menneisyyden kanssa. Saloranta muistetaan myös valokuvateoksesta Nunna, joka oli esillä ARS 2011-näyttelyssä Kiasmassa. Liikkuvaa kuvaa Saloranta on opiskellut Yhdysvalloissa The School of the Art Institute of Chicago -koulussa (MFA 2001), ja hänen videoteoksiaan on ollut esillä lukuisilla festivaaleilla mukaan lukien Kassel Documentary Film & Video Festival, Rakkautta & Anarkiaa sekä Oberhausen Film Festival (2006).