Aamu

Saloranta Elina

Videoteos Aamu on eräänlainen nykyajan laatukuva eli jokapäiväistä elämää esittävä "interiöörimaalaus". Kuvassa nähdään perhe aamupalalla.

Tuotantovuosi
2013
Kesto
00:21:30
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Aamu
Suomenkielinen nimi

Aamu

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Elina Saloranta (Ohjaaja), Elina Saloranta (Tekijä), Elina Saloranta (Leikkaaja), Tilda Sirén (Näyttelijä), Ari Sirén (Näyttelijä), Elina Saloranta (Näyttelijä), Elias Siren (Näyttelijä), Tatu Virtamo (Ääni)
Pressikuvat

Elina Saloranta

Syntynyt: 1968

Elina Saloranta on helsinkiläinen taiteilija-tutkija, joka työskentelee pääasiassa liikkuvan kuvan parissa. Hänen tohtorityönsä Laatukuvia ja kirjallisia kokeiluja käsitteli kuvan, sanan ja äänen vuorovaikutusta, ja postdoc-tutkimuksessaan hän käy kirjeenvaihtoa menneisyyden kanssa. Saloranta muistetaan myös valokuvateoksesta Nunna, joka oli esillä ARS 2011-näyttelyssä Kiasmassa. Liikkuvaa kuvaa Saloranta on opiskellut Yhdysvalloissa The School of the Art Institute of Chicago -koulussa (MFA 2001), ja hänen videoteoksiaan on ollut esillä lukuisilla festivaaleilla mukaan lukien Kassel Documentary Film & Video Festival, Rakkautta & Anarkiaa sekä Oberhausen Film Festival (2006).