Heijastuksia ikkunaruudussa

Saloranta Elina

Videon kuvaraidalla nähdään ikkuna, jonka takana sataa lunta. Ääniraita perustuu kokeiluun, jonka taiteilija teki kahdessa taiteellisen tutkimuksen konferenssissa 2010–11. Hän näytti molemmissa teoksensa Kaksi huonetta ja keittiö (2010) ja pyysi yleisöä kuvailemaan sitä. Uusi teos onkin eräänlainen reflektio eli heijastuskuva edellisestä.

Tuotantovuosi
2012
Kesto
00:14:30
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Heijastuksia ikkunaruudussa
Suomenkielinen nimi
Heijastuksia ikkunaruudussa
Englanninkielinen nimi
Reflections in a window pane
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Elina Saloranta (Kuvaaja), Elina Saloranta (Käsikirjoittaja), Elina Saloranta (Leikkaaja), Elina Saloranta (Ohjaaja), Elina Saloranta (Tekijä), Tatu Virtamo (Ääni), Elina Saloranta (Ääni)
Pressikuvat

Elina Saloranta

Syntynyt: 1968

Elina Saloranta on helsinkiläinen taiteilija-tutkija, joka työskentelee pääasiassa liikkuvan kuvan parissa. Hänen tohtorityönsä Laatukuvia ja kirjallisia kokeiluja käsitteli kuvan, sanan ja äänen vuorovaikutusta, ja postdoc-tutkimuksessaan hän käy kirjeenvaihtoa menneisyyden kanssa. Saloranta muistetaan myös valokuvateoksesta Nunna, joka oli esillä ARS 2011-näyttelyssä Kiasmassa. Liikkuvaa kuvaa Saloranta on opiskellut Yhdysvalloissa The School of the Art Institute of Chicago -koulussa (MFA 2001), ja hänen videoteoksiaan on ollut esillä lukuisilla festivaaleilla mukaan lukien Kassel Documentary Film & Video Festival, Rakkautta & Anarkiaa sekä Oberhausen Film Festival (2006).