Kirje Liisiltä

Saloranta Elina

Teos pohjaa kirjeeseen, joka on päivätty 17.4.1912. Samana päivänä oli auringonpimennys, jota kirjeen kirjoittaja valmistautuu katsomaan värjätyn lasin läpi. Pimennystä odottaessaan hän muistelee veljeään, joka on äskettäin ”vapautunut maailmasta”. Kuvaraidalla nähdään astronomisia valokuvia, joiden läpi kuultaa intiimejä perhekuvia.

Tuotantovuosi
2021
Kesto
00:07:52
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Kirje Liisiltä
Englanninkielinen nimi

A letter from Liisi

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Elina Saloranta (Kuvaaja), Elina Saloranta (Leikkaaja), Elina Saloranta (Ohjaaja), Elina Saloranta (Tekijä), Elina Saloranta (Tuottaja), Tatu Virtamo (Äänisuunnittelu), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja)
Pressikuvat

Elina Saloranta

Syntynyt: 1968

Elina Saloranta on helsinkiläinen taiteilija-tutkija, joka työskentelee pääasiassa liikkuvan kuvan parissa. Hänen tohtorityönsä Laatukuvia ja kirjallisia kokeiluja käsitteli kuvan, sanan ja äänen vuorovaikutusta, ja postdoc-tutkimuksessaan hän käy kirjeenvaihtoa menneisyyden kanssa. Saloranta muistetaan myös valokuvateoksesta Nunna, joka oli esillä ARS 2011-näyttelyssä Kiasmassa. Liikkuvaa kuvaa Saloranta on opiskellut Yhdysvalloissa The School of the Art Institute of Chicago -koulussa (MFA 2001), ja hänen videoteoksiaan on ollut esillä lukuisilla festivaaleilla mukaan lukien Kassel Documentary Film & Video Festival, Rakkautta & Anarkiaa sekä Oberhausen Film Festival (2006).