Tango Lesson

Saloranta Elina

Nainen ja mies tanssivat argentiinalaista tangoa. Kamera keskittyy niihin kehon osiin, jotka ovat kosketuksissa toisiinsa: rintakehään, hartioihin ja käsivarsiin. Vasta loppupuolella käy ilmi, että nainen on raskaana. Ääniraidalla kuullaan aluksi puheensorinaa ja harjoitussalissa soivaa musiikkia. Sitten musiikki painuu taustalle ja päällimmäiseksi nousee kohina, joka muistuttaa pölynimurin hurinaa. Siitä erottuvat myös udu-rummulla luodut sydämenlyönnit. Teos on yritys kuvitella, miten kohdussa oleva lapsi kokee tanssin.

Tuotantovuosi
2007
Kesto
00:04:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Tango Lesson
Suomenkielinen nimi
Tango Lesson
Englanninkielinen nimi
Tango Lesson
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Elina Saloranta (Ohjaaja), Elina Saloranta (Tekijä), Jorma Hinkka (Grafiikka), Klaus Eisenlohr (Kuvaaja), Tatu Virtamo (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat

Elina Saloranta

Syntynyt: 1968

Elina Saloranta on helsinkiläinen taiteilija-tutkija, joka työskentelee pääasiassa liikkuvan kuvan parissa. Hänen tohtorityönsä Laatukuvia ja kirjallisia kokeiluja käsitteli kuvan, sanan ja äänen vuorovaikutusta, ja postdoc-tutkimuksessaan hän käy kirjeenvaihtoa menneisyyden kanssa. Saloranta muistetaan myös valokuvateoksesta Nunna, joka oli esillä ARS 2011-näyttelyssä Kiasmassa. Liikkuvaa kuvaa Saloranta on opiskellut Yhdysvalloissa The School of the Art Institute of Chicago -koulussa (MFA 2001), ja hänen videoteoksiaan on ollut esillä lukuisilla festivaaleilla mukaan lukien Kassel Documentary Film & Video Festival, Rakkautta & Anarkiaa sekä Oberhausen Film Festival (2006).