Keittiökeskusteluja

Saloranta Elina

Keittiökeskusteluja on 13 minuutin pituinen dialogi, jossa nainen kyselee mieheltä, miltä rakkaus tuntuu. Kuva-ala muodostuu kahdesta rinnakkaisesta kohtauksesta, joilla on yhteinen ääniraita. Tarinan aika-avaruudessa vasemmanpuoleinen kuva edustaa nyt-hetkeä, preesensiä. Oikeanpuoleinen, peilin kautta kuvattu syleilykohtaus viittaa hypoteettiseen kehityskulkuun – siihen mitä voisi tapahtua. Sen tapaluokka on konditionaali. Puheessa konditionaalia käytetään ilmaisemaan toiveita ja haaveita. Se on onnellisten loppujen taivutusmuoto. Keittiökeskusteluissa kahden screenin rinnastus on yritys “puhua konditionaalissa” liikkuvan kuvan kielellä.

Tuotantovuosi
2006
Kesto
00:13:14
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Keittiökeskusteluja
Suomenkielinen nimi
Keittiökeskusteluja
Englanninkielinen nimi
Kitchen Conversations
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Elina Saloranta (Ohjaaja), Elina Saloranta (Tekijä), Jorma Hinkka (Graafinen suunnittelu), Michael Garner (Kääntäjä), Juhani Rajalin (Näyttelijä), Mayreth Söderholm (Näyttelijä), VISEK (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja), Mika Niinimaa (Valomies), Mika Niinimaa (Ääni)
Pressikuvat

Elina Saloranta

Syntynyt: 1968

Elina Saloranta on helsinkiläinen taiteilija-tutkija, joka työskentelee pääasiassa liikkuvan kuvan parissa. Hänen tohtorityönsä Laatukuvia ja kirjallisia kokeiluja käsitteli kuvan, sanan ja äänen vuorovaikutusta, ja postdoc-tutkimuksessaan hän käy kirjeenvaihtoa menneisyyden kanssa. Saloranta muistetaan myös valokuvateoksesta Nunna, joka oli esillä ARS 2011-näyttelyssä Kiasmassa. Liikkuvaa kuvaa Saloranta on opiskellut Yhdysvalloissa The School of the Art Institute of Chicago -koulussa (MFA 2001), ja hänen videoteoksiaan on ollut esillä lukuisilla festivaaleilla mukaan lukien Kassel Documentary Film & Video Festival, Rakkautta & Anarkiaa sekä Oberhausen Film Festival (2006).