Puhdas

Saloranta Elina

Video perustuu ohjaajan suvun käymään kirjeenvaihtoon, joka on kirjoitettu vuosina 1942–90. Elokuva alkaa naisesta, jonka mies on sodassa, ja päättyy toiseen naiseen, lähes viisikymmentä vuotta myöhemmin. Perhehistorian lisäksi teos heijastaa tuon ajan yhteiskunnallisia muutoksia.

Tuotantovuosi
2002
Kesto
00:29:40
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Puhdas
Suomenkielinen nimi
Puhdas
Englanninkielinen nimi
Pure
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Elina Saloranta (Käsikirjoittaja), Elina Saloranta (Leikkaaja), Elina Saloranta (Ohjaaja), Elina Saloranta (Tekijä), Elina Saloranta (Tuottaja), Elina Saloranta (Esiintyjä), Klaus Eisenlohr (Kuvaaja), Elina Saloranta (Kuvaaja), Daniele Wilmouth (Kuvaaja), Daaimah Mibashshir (Kuvaaja), Experimental sound studio (Ääni)
Pressikuvat

Elina Saloranta

Syntynyt: 1968

Elina Saloranta on helsinkiläinen taiteilija-tutkija, joka työskentelee pääasiassa liikkuvan kuvan parissa. Hänen tohtorityönsä Laatukuvia ja kirjallisia kokeiluja käsitteli kuvan, sanan ja äänen vuorovaikutusta, ja postdoc-tutkimuksessaan hän käy kirjeenvaihtoa menneisyyden kanssa. Saloranta muistetaan myös valokuvateoksesta Nunna, joka oli esillä ARS 2011-näyttelyssä Kiasmassa. Liikkuvaa kuvaa Saloranta on opiskellut Yhdysvalloissa The School of the Art Institute of Chicago -koulussa (MFA 2001), ja hänen videoteoksiaan on ollut esillä lukuisilla festivaaleilla mukaan lukien Kassel Documentary Film & Video Festival, Rakkautta & Anarkiaa sekä Oberhausen Film Festival (2006).