Kirje Elliltä

Saloranta Elina

Teoksen lähtökohtana on suomalaisen laulajan Elli Forssell-Rozentālen kirje elokuulta 1909. Rakenteeltaan kirje on avunpyyntö, ja koska se alkaa sanoin ”Rakkaat ihmiset”, sen voi nähdä olevan osoitettu koko ihmiskunnalle. Teoksen tavoitteena onkin saada katsoja vastaamaan Ellille mielessään. Löytyykö avun pyytäjälle ”valon kohtaa”?   

Tuotantovuosi
2019
Kesto
00:06:05
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Kirje Elliltä
Suomenkielinen nimi

Kirje Elliltä

Englanninkielinen nimi

A Letter from Elli

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Elina Saloranta (Kuvaaja), Elina Saloranta (Käsikirjoittaja), Elina Saloranta (Leikkaaja), Elina Saloranta (Ohjaaja), Elina Saloranta (Tekijä), Elina Saloranta (Tuottaja), Tatu Virtamo (Äänisuunnittelu), AVEK (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), Elina Saloranta (Voice over -kertoja)
Pressikuvat

Elina Saloranta

Syntynyt: 1968

Elina Saloranta on helsinkiläinen taiteilija-tutkija, joka työskentelee pääasiassa liikkuvan kuvan parissa. Hänen tohtorityönsä Laatukuvia ja kirjallisia kokeiluja käsitteli kuvan, sanan ja äänen vuorovaikutusta, ja postdoc-tutkimuksessaan hän käy kirjeenvaihtoa menneisyyden kanssa. Saloranta muistetaan myös valokuvateoksesta Nunna, joka oli esillä ARS 2011-näyttelyssä Kiasmassa. Liikkuvaa kuvaa Saloranta on opiskellut Yhdysvalloissa The School of the Art Institute of Chicago -koulussa (MFA 2001), ja hänen videoteoksiaan on ollut esillä lukuisilla festivaaleilla mukaan lukien Kassel Documentary Film & Video Festival, Rakkautta & Anarkiaa sekä Oberhausen Film Festival (2006).