Unilaboratorio

Minna Långström

Installaatiossa kävijät voivat seurata installaatiossa nukkuvien ihmisten unia videokankaalla. Teos on tuotettu poikkitieteellisessä yhteistyössä, ja siinä taide yhdistyy unianalyysiteknologiaan ja installaatiota varten rakennettuun videomiksausohjelmistoon.  Joka ilta unilaboratorion henkilökunta valmistaa vapaaehtoisen nukkujan viettämään yhden yön laboratoriossa. Myös valmistelutilaisuudet ovat avoimia yleisölle.

Production Year
2006
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Unilaboratorio
Finnish Title
Unilaboratorio
English Title
The Sleep Lab
Tuotantomaat
Finland
Dialogue
No
Sound
No
Työryhmä
Minna Långström (Tekijä), VIRTA productions (Tuottaja), Juha Vehviläinen (Ohjelmointi), Jussi Virkkala (Ohjelmointi), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Finnish Cultural Foundation (Rahoittaja), ResMed / Jussi Vuorela (Tukipalvelut), Ambu OY (Tukipalvelut), Finlayson (Tukipalvelut)
Press Photos
Minna Långström on Kuvataideakatemiasta vuonna 2003 valmistunut kuvataiteilija (MFA). Långström toimi Kuvataideakatemian liikkuvan kuvan lehtorina vuosina 2008–12. Hän tekee lyhytelokuvia, 3D-animaatioita ja osallistavia installaatioita. Teokset ovat usein vahvasti visuaalisia, moniulotteisia, ja yhdistäen eri medioita ne tuovat esille yhteiskunta- ja mediakriittisiä aiheita, samalla tutkien subjektiivisen kokemuksen kuvaamisen mahdollisuutta. Långströmin teoksia on nähty Suomen lisäksi mm. Isossa-Britanniassa, Belgiassa, Yhdysvalloissa, Saksassa ja Kanadassa.