Unilaboratorio

Minna Långström

Installaatiossa kävijät voivat seurata installaatiossa nukkuvien ihmisten unia videokankaalla. Teos on tuotettu poikkitieteellisessä yhteistyössä, ja siinä taide yhdistyy unianalyysiteknologiaan ja installaatiota varten rakennettuun videomiksausohjelmistoon.  Joka ilta unilaboratorion henkilökunta valmistaa vapaaehtoisen nukkujan viettämään yhden yön laboratoriossa. Myös valmistelutilaisuudet ovat avoimia yleisölle.

Tuotantovuosi
2006
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Unilaboratorio
Suomenkielinen nimi
Unilaboratorio
Englanninkielinen nimi
The Sleep Lab
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Ei
Työryhmä
Minna Långström (Tekijä), VIRTA productions (Tuottaja), Juha Vehviläinen (Ohjelmointi), Jussi Virkkala (Ohjelmointi), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Finnish Cultural Foundation (Rahoittaja), ResMed / Jussi Vuorela (Tukipalvelut), Ambu OY (Tukipalvelut), Finlayson (Tukipalvelut)
Pressikuvat
Minna Långström on mediataiteilija ja elokuvantekijä. Hänen taiteellinen työnsä koostuu elokuvista – lyhytfiktioista ja dokumenteista – ja elokuvainstallaatioista, jotka yhdistävät liikkuvaa kuvaa tilaelementteihin. Hänen työprosessinsa on yleensä pitkä, perusteellisesti tutkimuksellinen ja monitaiteellinen. Töissään hän keskittyy yhteiskunnallisiin näkökulmiin teknologisesti välitetyissä kertomuksissa ja visuaalisissa teknologioissa sekä poliittisiin historioihin ja siihen, millaisia elokuvallisia vaikutuksia niillä on nykyhetkeen. Hänen installaatioidensa keskiössä on intuitiivinen kokemus ja katsojan rooli.