Kiinalainen huone

Långström Minna

Kiinalainen huone on tietokonelähtöinen 3D-animaatio. Elokuva esittää futuristista yhteiskuntaa kuin valvontakameran läpi nähtynä. Animaatiossa video- ja tietokonevalvonnasta on tullut luonteva osa jokapäiväistä elämää. Teosta asuttavat tietokonepohjaiset hahmot muistuttavat animaatioteollisuuden ihannetta näyttelijöiden jäljittelystä, mikä juontuu tutkimushankkeista, joissa asioita tehdään vain, koska se on teknisesti mahdollista. Kysymys siitä, mitä voimme tietää toisistamme, ulottuu tosi-tv-materiaaliin ja johtaa vieraantumiseen ja vainoharhaan.

Tuotantovuosi
2003
Kesto
00:13:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Kiinalainen huone
Suomenkielinen nimi
Kiinalainen huone
Englanninkielinen nimi
The Chinese Room
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Minna Långström (Ohjaaja), Minna Långström (Tekijä), Minna Långström (Animaatio), Ziva Borlja (Koreografi), Aku Raski (Ääni), Pelle Venetjoki (Ääni)
Pressikuvat
Minna Långström on mediataiteilija ja elokuvantekijä. Hänen taiteellinen työnsä koostuu elokuvista – lyhytfiktioista ja dokumenteista – ja elokuvainstallaatioista, jotka yhdistävät liikkuvaa kuvaa tilaelementteihin. Hänen työprosessinsa on yleensä pitkä, perusteellisesti tutkimuksellinen ja monitaiteellinen. Töissään hän keskittyy yhteiskunnallisiin näkökulmiin teknologisesti välitetyissä kertomuksissa ja visuaalisissa teknologioissa sekä poliittisiin historioihin ja siihen, millaisia elokuvallisia vaikutuksia niillä on nykyhetkeen. Hänen installaatioidensa keskiössä on intuitiivinen kokemus ja katsojan rooli.