Kiinalainen huone (installaatio)

Långström Minna

Vuorovaikutteinen installaatio ja 3D-animaatio. Katsoja astuu tilaan seuraamaan ikään kuin valvontakameroiden kautta nähtyjä animoituja hahmoja. Katsoja voi vaihtaa näkymää ja seurata eri paikkojen tapahtumia. Teoksessa on myös valvontakamera, joka kuvaa katsojaa. Toisinaan katsoja näkyy animaation TV-ruuduissa, joita virtuaaliset hahmot katsovat.

Tuotantovuosi
2003
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Kiinalainen huone (installaatio)
Suomenkielinen nimi
Kiinalainen huone (installaatio)
Englanninkielinen nimi
The Chinese Room (installation)
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Aku Raski (Musiikki), Minna Långström (Säveltäjä), Minna Långström (Tekijä), Ziva Borlja (Animaatio), Minna Långström (Animaatio), Pelle Venetjoki (Ääni)
Pressikuvat
Minna Långström on mediataiteilija ja elokuvantekijä. Hänen taiteellinen työnsä koostuu elokuvista – lyhytfiktioista ja dokumenteista – ja elokuvainstallaatioista, jotka yhdistävät liikkuvaa kuvaa tilaelementteihin. Hänen työprosessinsa on yleensä pitkä, perusteellisesti tutkimuksellinen ja monitaiteellinen. Töissään hän keskittyy yhteiskunnallisiin näkökulmiin teknologisesti välitetyissä kertomuksissa ja visuaalisissa teknologioissa sekä poliittisiin historioihin ja siihen, millaisia elokuvallisia vaikutuksia niillä on nykyhetkeen. Hänen installaatioidensa keskiössä on intuitiivinen kokemus ja katsojan rooli.