Photons of Mars

Långström Minna

Photons of Mars kuvaa tiloja, joissa tutkitaan planeettainvälistä avaruutta sekä näissä tiloissa työskenteleviä ihmisiä: Mars-mönkijän kuljettajaa sekä työntekijää laboratoriossa, jossa mönkijöiden kamerat valmistetaan. NASAn Jet Propulsion Laboratoryssa kuvattu teos pohtii, miten näin läheiset yhteydet Marsin maaperään ovat ajan mittaan enemmän kuin robottimönkijän kamerasensoriin osuvien fotonien välittämän datan summa. Installaatioon kuuluu myös marsilaisen kiven, "Jake Matijevicin" mallinnos lasikuvussa. Marsista 2012 löydetty kivi esiintyy myös teoksessa. Yhtä kiven sivua ei saatu kuvattua yksityiskohtaisesti, joten nämä piirteet ovat karkeita myös mallinnoksessa. 

Tuotantovuosi
2019
Kesto
00:17:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Photons of Mars
Suomenkielinen nimi

Photons of Mars

Englanninkielinen nimi

Photons of Mars

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Päivi Kettunen (Kuvaaja), Minna Långström (Kuvaaja), Minna Långström (Käsikirjoittaja), Minna Långström (Leikkaaja), Minna Långström (Ohjaaja), Mira Calix (Säveltäjä), Minna Långström (Tekijä), Pertti Venetjoki (Äänisuunnittelu), AVEK (Rahoittaja), Napafilms Oy (Tuotantoyhtiö)
Pressikuvat
Minna Långström on mediataiteilija ja elokuvantekijä. Hänen taiteellinen työnsä koostuu elokuvista – lyhytfiktioista ja dokumenteista – ja elokuvainstallaatioista, jotka yhdistävät liikkuvaa kuvaa tilaelementteihin. Hänen työprosessinsa on yleensä pitkä, perusteellisesti tutkimuksellinen ja monitaiteellinen. Töissään hän keskittyy yhteiskunnallisiin näkökulmiin teknologisesti välitetyissä kertomuksissa ja visuaalisissa teknologioissa sekä poliittisiin historioihin ja siihen, millaisia elokuvallisia vaikutuksia niillä on nykyhetkeen. Hänen installaatioidensa keskiössä on intuitiivinen kokemus ja katsojan rooli.