Ohut Kalvo / Den Tunna Hinnan (Installaatio)

Långström Minna

Ohut Kalvo -videoinstallaatiossa katsojan edessä on omakotitalon seinä, jonka kehystävän ikkunan läpi näkyy kahden pariskunnan mukava illallinen. Katsoja voi seurata illallista, sen eri rituaaleja, esineitä, sekä muita symboleja, joilla luodaan yhteisöllisyyttä ja jotka korostuvat ilman puhetta. Välillä kuuluu ikkunan läpi naurua, mutta muuten äänimaisema koostuu kovan tuulen äänestä. Illallinen keskeytyykin välillä sähkökatkoksien takia. Ikkuna menee mustaksi, läsnä on vain ulkopuolinen, jota kuitenkin erottaa juhlijoista vain ohut lasikalvo. Teoksessa on immersiivinen viisikanavainen ääniraita. 

Tuotantovuosi
2013
Kesto
00:30:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Ohut kalvo / Den Tunna Hinnan (Installaatio)
Suomenkielinen nimi

Ohut Kalvo / Den Tunna Hinnan (Installaatio)

Englanninkielinen nimi

Thin Membrane (Installation)

Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Ville Tanttu (Kuvaaja), Minna Långström (Käsikirjoittaja), Minna Långström (Leikkaaja), Minna Långström (Ohjaaja), Minna Långström (Tekijä), AVEK (Rahoittaja), Taiteen keskustoimikunta (Rahoittaja), Kimmo Vänttinen (Ääni)
Pressikuvat
Minna Långström on mediataiteilija ja elokuvantekijä. Hänen taiteellinen työnsä koostuu elokuvista – lyhytfiktioista ja dokumenteista – ja elokuvainstallaatioista, jotka yhdistävät liikkuvaa kuvaa tilaelementteihin. Hänen työprosessinsa on yleensä pitkä, perusteellisesti tutkimuksellinen ja monitaiteellinen. Töissään hän keskittyy yhteiskunnallisiin näkökulmiin teknologisesti välitetyissä kertomuksissa ja visuaalisissa teknologioissa sekä poliittisiin historioihin ja siihen, millaisia elokuvallisia vaikutuksia niillä on nykyhetkeen. Hänen installaatioidensa keskiössä on intuitiivinen kokemus ja katsojan rooli.