Riemu olla olemassa

Långström Minna

Riemu olla olemassa on kolmekanavainen videoinstallaatio, tilallinen ja audiovisuaalinen hahmotelma historiallisen henkilön, tutkija Hilma Granqvistin, subjektiivisesta kokemuksesta kahdesta maasta: Suomesta ja Palestiinasta. Videoteos yhdistää fiktiivisiä kohtauksia Hilma Granqvistin nuoruudesta Helsingissä, Sipoossa sekä Palestiinalaisessa Artas-kylässä, jossa hän teki tutkimusta kolmen vuoden ajan 1920- ja 1930-luvuilla. Samalla teos esittää kysymyksiä valtion käsitteestä ja siihen liittyvästä tarinankerronnasta. 

Tuotantovuosi
2017
Kesto
00:30:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Triumf att finnas till
Suomenkielinen nimi

Riemu olla olemassa

Englanninkielinen nimi

Being Increasingly

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Minna Långström (Kuvaaja), Nuutti Koskinen (Kuvaaja), Minna Långström (Käsikirjoittaja), Minna Långström (Leikkaaja), Minna Långström (Ohjaaja), Minna Långström (Tekijä), Minna Långström (Tuottaja), Minna Långström (Äänisuunnittelu), Kajsa Ek (Näyttelijä), Svenska Kulturfonden (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja)
Pressikuvat
Minna Långström on mediataiteilija ja elokuvantekijä. Hänen taiteellinen työnsä koostuu elokuvista – lyhytfiktioista ja dokumenteista – ja elokuvainstallaatioista, jotka yhdistävät liikkuvaa kuvaa tilaelementteihin. Hänen työprosessinsa on yleensä pitkä, perusteellisesti tutkimuksellinen ja monitaiteellinen. Töissään hän keskittyy yhteiskunnallisiin näkökulmiin teknologisesti välitetyissä kertomuksissa ja visuaalisissa teknologioissa sekä poliittisiin historioihin ja siihen, millaisia elokuvallisia vaikutuksia niillä on nykyhetkeen. Hänen installaatioidensa keskiössä on intuitiivinen kokemus ja katsojan rooli.