Sulaminen (Installaatio)

Minna Långström

Onko historiaa mahdollista olla toistamatta? Jossain aikaa henkilö kantaa laatikkoa ja pudottaa sen sitten maahan räsähtäen. Joku toinen tutkii laatikon sisältöä. Tarina vaikuttaa ensin toistuvan loputtomana luuppina. Nelikanavainen videoinstallaatio To Melt on audiovisuaalinen runo ylisukupolvisesta muistojen välittymisestä. Teoksen fiktiivinen tila, kuten installaatiomuoto itsessään, alleviivaa toistolle rakennettua kertovaa rakennetta. Sama tarina toistuu installaatiossa kahdeksan kertaa muuntuen vain vähän. Kahta hahmoa näyttelee seitsemän eri näyttelijää, jotta kuvailevat ominaisuudet kuten sukupuoli muuttuisivat merkityksettömiksi tarinan kannalta. Näin teos myös tutkii elokuvahahmoihin samastumisen käsitettä itseään.

Tuotantovuosi
2014
Kesto
00:08:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Att Smälta (Installaatio)
Suomenkielinen nimi

Sulaminen (Installaatio)

Englanninkielinen nimi

To Melt (Installation)

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Mikko Levoska (Kuvaaja), Minna Långström (Leikkaaja), Minna Långström (Ohjaaja), Minna Långström (Tekijä), Elina Hyvärinen (Ääni)
Pressikuvat
Minna Långström on mediataiteilija ja elokuvantekijä. Hänen taiteellinen työnsä koostuu elokuvista – lyhytfiktioista ja dokumenteista – ja elokuvainstallaatioista, jotka yhdistävät liikkuvaa kuvaa tilaelementteihin. Hänen työprosessinsa on yleensä pitkä, perusteellisesti tutkimuksellinen ja monitaiteellinen. Töissään hän keskittyy yhteiskunnallisiin näkökulmiin teknologisesti välitetyissä kertomuksissa ja visuaalisissa teknologioissa sekä poliittisiin historioihin ja siihen, millaisia elokuvallisia vaikutuksia niillä on nykyhetkeen. Hänen installaatioidensa keskiössä on intuitiivinen kokemus ja katsojan rooli.