Sulaminen (Installaatio)

Minna Långström

Onko historiaa mahdollista olla toistamatta? Jossain aikaa henkilö kantaa laatikkoa ja pudottaa sen sitten maahan räsähtäen. Joku toinen tutkii laatikon sisältöä. Tarina vaikuttaa ensin toistuvan loputtomana luuppina. Nelikanavainen videoinstallaatio To Melt on audiovisuaalinen runo ylisukupolvisesta muistojen välittymisestä. Teoksen fiktiivinen tila, kuten installaatiomuoto itsessään, alleviivaa toistolle rakennettua kertovaa rakennetta. Sama tarina toistuu installaatiossa kahdeksan kertaa muuntuen vain vähän. Kahta hahmoa näyttelee seitsemän eri näyttelijää, jotta kuvailevat ominaisuudet kuten sukupuoli muuttuisivat merkityksettömiksi tarinan kannalta. Näin teos myös tutkii elokuvahahmoihin samastumisen käsitettä itseään.

Tuotantovuosi
2014
Kesto
00:08:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Att Smälta (Installaatio)
Suomenkielinen nimi

Sulaminen (Installaatio)

Englanninkielinen nimi

To Melt (Installation)

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Mikko Levoska (Kuvaaja), Minna Långström (Leikkaaja), Minna Långström (Ohjaaja), Minna Långström (Tekijä), Elina Hyvärinen (Ääni)
Pressikuvat
Minna Långström on Kuvataideakatemiasta vuonna 2003 valmistunut kuvataiteilija (MFA). Långström toimi Kuvataideakatemian liikkuvan kuvan lehtorina vuosina 2008–12. Hän tekee lyhytelokuvia, 3D-animaatioita ja osallistavia installaatioita. Teokset ovat usein vahvasti visuaalisia, moniulotteisia, ja yhdistäen eri medioita ne tuovat esille yhteiskunta- ja mediakriittisiä aiheita, samalla tutkien subjektiivisen kokemuksen kuvaamisen mahdollisuutta. Långströmin teoksia on nähty Suomen lisäksi mm. Isossa-Britanniassa, Belgiassa, Yhdysvalloissa, Saksassa ja Kanadassa.