Valintapeli

Långström Minna

Pimeässä huoneessa loistaa 20 sisältäpäin valaistua veistosta, jotka on tehty värikkäistä, kierrätetyistä muovimateriaaleista. Kun katsoja siirtyy riittävän lähelle veistoksia, niiden valot sammuvat. Kaksi muuta veistosta alkaa hohtaa ja soittaa houkuttelevia säveliä. Katsoja valitsee kumpaa lähestyä. Veistokset ovat kuin vastustamattomia kaupan tuotteita: kun ne saa omakseen, niiden hohto häviää. Interaktiivinen installaatio kuvaa vapaan valinnan harhaa: mitä valintoja voimme oikeasti elämässämme tehdä?
Tuotantovuosi
2009
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Game of Choice
Suomenkielinen nimi
Valintapeli
Englanninkielinen nimi
Game of Choice
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Minna Långström (Tekijä), Minna Långström (Konsepti), Mikael Eriksson (Ohjelmointi), Minna Långström (Teknikko), Gregoire Rousseau (Teknikko), Minna Långström (Ääni)
Pressikuvat
Minna Långström on mediataiteilija ja elokuvantekijä. Hänen taiteellinen työnsä koostuu elokuvista – lyhytfiktioista ja dokumenteista – ja elokuvainstallaatioista, jotka yhdistävät liikkuvaa kuvaa tilaelementteihin. Hänen työprosessinsa on yleensä pitkä, perusteellisesti tutkimuksellinen ja monitaiteellinen. Töissään hän keskittyy yhteiskunnallisiin näkökulmiin teknologisesti välitetyissä kertomuksissa ja visuaalisissa teknologioissa sekä poliittisiin historioihin ja siihen, millaisia elokuvallisia vaikutuksia niillä on nykyhetkeen. Hänen installaatioidensa keskiössä on intuitiivinen kokemus ja katsojan rooli.