Photosphere

Långström Minna

Photosphere käsittelee erään Hollywood-studioelokuvalaboratorion ja aurinko-observatorion välistä yhteyttä selluloidifilmien aikakaudella. Se kuvaa Sara Martinia, aurinkotähtitieteilijää, joka käytti filmiä tutkimusmateriaalina 1990-luvun loppuun saakka, jolloin digitaalinen video korvasi filmin. Arkistomateriaaliin elokuvalaboratoriosta Pathé Laboratories Hollywood Hillsissä Photosphere yhdistää Martinin ja hänen työtoverinsa taltioiman filmimateriaaliin auringosta sekä kuvia tähtitieteilijästä, kun hän asentaa puutarhassaan olevaa aurinkoputkeaan käyttövalmiuteen.

Tuotantovuosi
2021
Kesto
00:16:38
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Photosphere
Englanninkielinen nimi

Photosphere

 

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Minna Långström (Kuvaaja), Minna Långström (Käsikirjoittaja), Minna Långström (Leikkaaja), Minna Långström (Ohjaaja), Minna Långström (Tekijä), Minna Långström (Äänisuunnittelu), Svenska Kulturfonden (Rahoittaja)
Pressikuvat
Minna Långström on mediataiteilija ja elokuvantekijä. Hänen taiteellinen työnsä koostuu elokuvista – lyhytfiktioista ja dokumenteista – ja elokuvainstallaatioista, jotka yhdistävät liikkuvaa kuvaa tilaelementteihin. Hänen työprosessinsa on yleensä pitkä, perusteellisesti tutkimuksellinen ja monitaiteellinen. Töissään hän keskittyy yhteiskunnallisiin näkökulmiin teknologisesti välitetyissä kertomuksissa ja visuaalisissa teknologioissa sekä poliittisiin historioihin ja siihen, millaisia elokuvallisia vaikutuksia niillä on nykyhetkeen. Hänen installaatioidensa keskiössä on intuitiivinen kokemus ja katsojan rooli.