Tapio

Teemu Mäki

"Vuonna 2010 puolet kaikista eläin- ja kasvilajeista kuolee sukupuuttoon – syyttäkää itseänne." Kulutuskulttuurin lumetodellisuutta vastaan kohdistuva hyökkäys, joka tuo mieleen – kuten usein Mäen teoksissa – Guy Debordin kapitalismikritiikin (La société du spectacle). Maailma amerikkalaistuu, dollarin mahti levittäytyy kaikkialle, mielihyvän etsintä säätelee kulttuuriamme. "Omaisuus on ruumiin korvike. Kuluttamisella ihminen suojaa itsensä fyysiseltä kivulta." Pakonomainen seksi auttaa unohtamaan maapallon tilan. Amerikkalainen tv-pappi: "Jumalan ja luonnon välillä on valtava ero: luonto ei anna koskaan anteeksi." Teoksen lähtökohtana on Teemu Mäen tekemä musiikkivideo Radiopuhelimien kappaleeseen Tapio.

Tuotantovuosi
1990
Kesto
00:11:26
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Tapio
Suomenkielinen nimi
Tapio
Englanninkielinen nimi
Tapio
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Radiopuhelimet (Musiikki), Teemu Mäki (Ohjaaja), Teemu Mäki (Tekijä), Emma (Esiintyjä), Juha van Ingen (Esiintyjä), Teemu Mäki (Esiintyjä), Radiopuhelimet (Esiintyjä)
Pressikuvat
Teemu Mäki (s. 1967) on kuvataiteilija, teatteriohjaaja, kirjailija ja tutkija. Hän väitteli kuvataiteen tohtoriksi 2005 ja toimi kuvataiteen professorina Aalto-yliopistossa 2008–2013. Hänen työskentelee taiteen, politiikan ja filosofian parissa. Mäen teokset ovat kuvataidetta, teatteria, kirjallisuutta tai teoriaa. Taide on hänelle filosofian ja politiikan kokonaisvaltaisin ja joustavin muoto. Mäen teoksia on esitetty museoissa ja gallerioissa Suomessa ja ulkomailla, sekä teattereissa, elokuvanäytöksissä ja festivaaleilla.

27 teosta