Hissitanssi 2

Mäki Teemu

“Hissitanssi 1” ja “Hissitanssi 2” ovat yhteistöitä kahden tanssijan, Pia Karaspuron ja Päivi Rissasen kanssa. Teos on tutkielma näennäisen kömpelöstä liikkeestä pienessä tilassa. Kamera pysyy paikallaan. Eri otoissa kuvatut tanssijat on yhdistetty ristikuvalla, mikä saa heidät näyttämään läpinäkyviltä ja kummitusmaisilta. “Hissitanssi 1” keskittyy hitaaseen ja “Hissitanssi 2” nopeaan liikkeeseen.
Tuotantovuosi
2004
Kesto
00:06:30
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Hissitanssi 2
Suomenkielinen nimi
Hissitanssi 2
Englanninkielinen nimi
Another elevator solo
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Teemu Mäki (Ohjaaja), Teemu Mäki (Tekijä), Pia Karaspuro (Koreografi), Päivi Rissanen (Koreografi), Pia Karaspuro (Online leikkaus), Päivi Rissanen (Online leikkaus)
Pressikuvat
Teemu Mäki (s. 1967) on kuvataiteilija, teatteriohjaaja, kirjailija ja tutkija. Hän väitteli kuvataiteen tohtoriksi 2005 ja toimi kuvataiteen professorina Aalto-yliopistossa 2008–2013. Hänen työskentelee taiteen, politiikan ja filosofian parissa. Mäen teokset ovat kuvataidetta, teatteria, kirjallisuutta tai teoriaa. Taide on hänelle filosofian ja politiikan kokonaisvaltaisin ja joustavin muoto. Mäen teoksia on esitetty museoissa ja gallerioissa Suomessa ja ulkomailla, sekä teattereissa, elokuvanäytöksissä ja festivaaleilla.

27 teosta