Hulluus ja yhteiskunta

Teemu Mäki

Draamadokumenttielokuva muukalaiskammosta, naisvihasta ja väkivallan suhteesta nautintoon. Päähenkilöinä kaksi murhaajaa ja yksi filosofi: Pierre Rivière, Anders Breivik ja Michel Foucault. Elokuvan dialogi perustuu oikeuden pöytäkirjoihin ja Foucaultin kirjoituksiin.

Tuotantovuosi
2015
Kesto
00:56:00
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Hulluus ja yhteiskunta
Suomenkielinen nimi

Hulluus ja yhteiskunta

Englanninkielinen nimi

Madness and Civilization

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Anton Verho (Kuvaaja), Harri Virtanen (Käsikirjoittaja), Anton Verho (Leikkaaja), Teemu Mäki (Ohjaaja), Juha-Pekka Hotinen (Ohjaaja), Teemu Mäki (Tekijä), Jukka Ruotsalainen (Näyttelijä), Ville Myllyrinne (Näyttelijä), Miiko Toiviainen (Näyttelijä), Yleisradio Oy (Rahoittaja), Radioteatteri (Rahoittaja), Teijo Eloranta (Statisti), Marc Gassot (Statisti), Jussi Lehtonen (Statisti), Kaija Kärkinen (Statisti), Cécile Orblin (Statisti), Timo Torikka (Statisti), Noora Dadu (Statisti), Pekka Huotari (Statisti), Anniina Tikka (Tanssi), Naomi Mmari (Tanssi), Ari Mursula (Ääni), Teemu Mäki (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Teemu Mäki (s. 1967) on kuvataiteilija, teatteriohjaaja, kirjailija ja tutkija. Hän väitteli kuvataiteen tohtoriksi 2005 ja toimi kuvataiteen professorina Aalto-yliopistossa 2008–2013. Hänen työskentelee taiteen, politiikan ja filosofian parissa. Mäen teokset ovat kuvataidetta, teatteria, kirjallisuutta tai teoriaa. Taide on hänelle filosofian ja politiikan kokonaisvaltaisin ja joustavin muoto. Mäen teoksia on esitetty museoissa ja gallerioissa Suomessa ja ulkomailla, sekä teattereissa, elokuvanäytöksissä ja festivaaleilla.

27 teosta