Pyhä Tiskivesi

Mäki Teemu

Pyhä Tiskivesi tiivistää kahteen sanaan teoksen asketismin ja monologin filosofiset pohdinnat, joiden päämääränä on riisua elämältä ja olemiselta kaikki ylimääräinen, kaikki mikä ei ole välttämätöntä, jotta jaksaisi elää. Kuten videon monologissa todetaan: “Tarkoituksettomuuden nieleminen vapaaehtoisesti johtaa pyhään. Pyhä ei katoa, vaan leviää arkeen ja likaiseen kuten ruumiiseen...'

Tuotantovuosi
1996
Kesto
00:21:50
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Pyhä Tiskivesi
Suomenkielinen nimi
Pyhä Tiskivesi
Englanninkielinen nimi
Holy Dishwater
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Teemu Mäki (Käsikirjoittaja), Juha-Pekka Hotinen (Käsikirjoittaja), Teemu Mäki (Ohjaaja), Teemu Mäki (Tekijä), Outi Rousu (Tuottaja), Kroma Productions (Tuottaja), Jussi Eerola (Kuvaaja), Paula Tuovinen (Online leikkaus), Leea Klemola (Voice over -kertoja), Kathleen Moore (Voice over -kertoja), Pirkko Tiitinen (Ääni), Miikka Kari (Ääni), Tommi Perälä (Ääni)
Pressikuvat
Teemu Mäki (s. 1967) on kuvataiteilija, teatteriohjaaja, kirjailija ja tutkija. Hän väitteli kuvataiteen tohtoriksi 2005 ja toimi kuvataiteen professorina Aalto-yliopistossa 2008–2013. Hänen työskentelee taiteen, politiikan ja filosofian parissa. Mäen teokset ovat kuvataidetta, teatteria, kirjallisuutta tai teoriaa. Taide on hänelle filosofian ja politiikan kokonaisvaltaisin ja joustavin muoto. Mäen teoksia on esitetty museoissa ja gallerioissa Suomessa ja ulkomailla, sekä teattereissa, elokuvanäytöksissä ja festivaaleilla.

27 teosta