Zone

Orenius Marika

'Zone' tutkii Glasgown julkisia tiloja ja näihin liitettyjä mielentiloja. Teoksen kuvauspaikat ovat jalkapallostadium, ostoskeskus, disco ja kirkko. Valolla on tärkeä rooli 'Zonessa', myös filosofisessa mielessä, se kommentoi tämän päivän elämäntapaamme. Luonnonvalo oli joskus ainoa valonlähde, mutta nykyisellä teknologian aikakaudella sähköinen valo kyllästää, sokaisee ja ylikuormittaa meidän näköaistimme.

Tuotantovuosi
1999
Kesto
00:08:43
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Zone
Suomenkielinen nimi
Zone
Englanninkielinen nimi
Zone
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Marika Orenius (Käsikirjoittaja), Marika Orenius (Ohjaaja), Marika Orenius (Tekijä), James Rusk (Kuvaaja), Marika Orenius (Kuvaaja), Marika Orenius (Ääni), Gerald Mair (Ääni)
Pressikuvat
Marika Orenius on väitellyt tohtoriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Hän valmistui taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiassa, ja on lisäksi opiskellut Pariisin Ecole Nationale Supérièure des Beaux-Artsissa ja Konsthögskolan Valandissa Göteborgin yliopistossa. Orenius työskentelee liikkuvan kuvan, valokuvan, performanssi- ja installaatiotaiteen parissa. Hän on osallistunut näyttelyihin, festivaaleille ja näytöksiin 1990-luvun puolivälistä lähtien.