Zone

Marika Orenius

'Zone' tutkii Glasgown julkisia tiloja ja näihin liitettyjä mielentiloja. Teoksen kuvauspaikat ovat jalkapallostadium, ostoskeskus, disco ja kirkko. Valolla on tärkeä rooli 'Zonessa', myös filosofisessa mielessä, se kommentoi tämän päivän elämäntapaamme. Luonnonvalo oli joskus ainoa valonlähde, mutta nykyisellä teknologian aikakaudella sähköinen valo kyllästää, sokaisee ja ylikuormittaa meidän näköaistimme.

Production Year
1999
Duration
00:08:43
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Zone
Finnish Title
Zone
English Title
Zone
Tuotantomaat
Finland
Dialogue
Yes
Aspect Ratio
4:3
Sound
Yes
Työryhmä
Marika Orenius (Käsikirjoittaja), Marika Orenius (Ohjaaja), Marika Orenius (Tekijä), James Rusk (Kuvaaja), Marika Orenius (Kuvaaja), Marika Orenius (Ääni), Gerald Mair (Ääni)
Press Photos
Marika Orenius on väitellyt tohtoriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Hän valmistui taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiassa, ja on lisäksi opiskellut Pariisin Ecole Nationale Supérièure des Beaux-Artsissa ja Konsthögskolan Valandissa Göteborgin yliopistossa. Orenius työskentelee liikkuvan kuvan, valokuvan, performanssi- ja installaatiotaiteen parissa. Hän on osallistunut näyttelyihin, festivaaleille ja näytöksiin 1990-luvun puolivälistä lähtien.