Top performance

Orenius Marika

Videossa lattialla makaava nainen tekee ruumiillaan sillan. Valokehän ympäröimällä hahmolla on yhteys neurologi Jean Charcot'n 1800-luvun lopulla järjestämiin hysteriapotilaiden näytöksiin pariisilaisessa Salpêtrièren sairaalassa. Top performance on myös osakemarkkinoiden käyttämä termi, joka tarkoittaa pörssikurssien huippulukemaa.

Tuotantovuosi
2007
Kesto
00:00:40
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Top performance
Suomenkielinen nimi
Top performance
Englanninkielinen nimi
Top performance
Tuotantomaat
Sweden
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Marika Orenius (Käsikirjoittaja), Marika Orenius (Leikkaaja), Marika Orenius (Säveltäjä), Marika Orenius (Tekijä), Marika Orenius (Kuvaaja), Marika Orenius (Näyttelijä), Marika Orenius (Rahoittaja), Marika Orenius (Ääni)
Pressikuvat
Marika Orenius on väitellyt tohtoriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Hän valmistui taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiassa, ja on lisäksi opiskellut Pariisin Ecole Nationale Supérièure des Beaux-Artsissa ja Konsthögskolan Valandissa Göteborgin yliopistossa. Orenius työskentelee liikkuvan kuvan, valokuvan, performanssi- ja installaatiotaiteen parissa. Hän on osallistunut näyttelyihin, festivaaleille ja näytöksiin 1990-luvun puolivälistä lähtien.