Arc-en-ciel

Marika Orenius

Videoinstallaatio Arc-en-ciel koostuu fragmenteista: päiväkirjamerkinnöistä ja kirjojen katkelmista. Raskautta ja syntymää koskevat ajatukset risteävät itsemurhan tehneiden tai itsemurhaiskuihin osallistuneiden naisten jäähyväisviestien ja -kirjeiden kanssa. Teoksen nimi viittaa 1800-luvun lääketieteelliseen termiin, joka kuvasi väitettyä kaarimuotoa, johon hysteerisen naisen vartalo vääntyy. Kaksi kertomusta elämän vastakohdista: yksi syntymästä, toinen menetyksestä. Näiden vastakkaisuudesta huolimatta niillä on yhteinen nimittäjä: kumpikin kuvaa salaperäistä onnea ja epäonnea valita oma elämänsä. Teos on kaksikanavainen installaatio, johon kuuluu tapetoitu väliseinä. Se on myös saatavilla ruotsiksi. 

Tuotantovuosi
2007
Kesto
00:11:01
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Arc-en-ciel
Tuotantomaat
Sweden
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Jesper Toss (Kuvaaja), Marika Orenius (Kuvaaja), Marika Orenius (Ohjaaja), Timo Muurinen (Säveltäjä), Marika Orenius (Tekijä), Marika Orenius (Tuottaja), Marjut Orenius (Kääntäjä), Liisa Valkeanpää (Kääntäjä), Marika Orenius (Voice over -kertoja), Liisa Valkeanpää (Voice over -kertoja), Nina Lassila (Voice over -kertoja), Johanna Storm (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Marika Orenius on väitellyt tohtoriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Hän valmistui taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiassa, ja on lisäksi opiskellut Pariisin Ecole Nationale Supérièure des Beaux-Artsissa ja Konsthögskolan Valandissa Göteborgin yliopistossa. Orenius työskentelee liikkuvan kuvan, valokuvan, performanssi- ja installaatiotaiteen parissa. Hän on osallistunut näyttelyihin, festivaaleille ja näytöksiin 1990-luvun puolivälistä lähtien.